RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In de voetsporen van de herder

Media, letteren, lezing, informatieve bijeenkomst


In de voetsporen van de herder

Plaats

Leersum

Datum

zaterdag 26 september 2020 - zaterdag 17 oktober 2020

Samenvatting

Tijdens ‘In de voetsporen van de herder‘ kunt u kennis maken met Herder Daniel, zijn hond Lily en zijn kleine schaapskudde. U krijgt een demonstratie schapen drijven door herder en hond waarna u zelf aan de slag gaat en leert schapen hoeden.

Beschrijving

Herders en schapen zijn al duizenden jaren verbonden met de Utrechtse Heuvelrug. Ze zijn onderdeel van het cultureel erfgoed in deze omgeving. Maar ook tegenwoordig leven en werken er nog herders met hun schaapskudden. Ze zetten een lange traditie voort en leveren een belangrijke bijdrage aan het natuurbeheer van vandaag.

Tijdens ‘In de voetsporen van de herder‘ kunt u kennis maken met Herder Daniel, zijn hond Lily en zijn kleine schaapskudde. U krijgt een demonstratie schapen drijven door herder en hond waarna u zelf aan de slag gaat en leert schapen hoeden. Al schapen hoedend leert u alles over de geschiedenis van de herders op de Utrechtse Heuvelrug, het moderne werk van de herders, schapen, honden en nog veel meer.

Dit event vindt plaats op één van de fabelachtige historische landgoederen die deze omgeving rijk is, Parc Broekhuizen. Vroeger waren de herders over het algemeen in dienst van deze landheren en begraasden ze met hun kudden de uitgebreide landerijen en ‘woeste gronden’ rondom de buitenplaatsen. Nu kunt u hier genieten van een uitgebreide lunch of high tea aansluitend aan uw activiteit met de schaapskudde (controleer welk event u boekt + lunch of hight tea). Op het landgoed en in de directe omgeving kunt u na afloop van het event ook heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur die de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

In de voetsporen van de herder biedt u kortom een programma vol met cultureel erfgoed, spelenderwijs leren bij de schaapskudde, culinair genieten op een historische locatie en uitgebreid verpozen in het grootste bos van de randstad: de Utrechtse Heuvelrug. Durft u de uitdaging aan? Vindt u het leuk om met uw vrienden of familie een leerzame en vrolijke activiteit buiten in de natuur te ondernemen? Boek dan snel uw ticket op https://www.schaapskuddedoorn.nl/agenda en beleef een middag om nooit te vergeten.

Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

broekhuizerlaan 2
3956NS  Leersum
website »

Openingstijden: 11.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.