RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mag ik binnenkomen

Tentoonstellingen, kunstroutes


Mag ik binnenkomen

Plaats

Utrecht

Datum

donderdag 1 oktober 2020 - dinsdag 19 januari 2021

Samenvatting

De tentoonstelling Mag ik binnenkomen? is een samenwerking met fotograaf/beeldend kunstenaar Saskia Janssen. In 2011 begon zij met het fotograferen van Gerard, voddenboer van beroep. Geďntrigeerd door zijn manier van leven, besloot zij hem in zijn dagelijks leven te volgen met haar camera. Als vanzelf vertelde hij haar zijn verhaal.

Beschrijving

Na Gerard volgden Antoinette, Bep en Cor, Ruurd, Anneke en Fia. Opvallende mensen uit Rivierenwijk die iets te vertellen hebben. Hoewel zij op het eerste gezicht heel anders lijken, zijn hun verhalen herkenbaar en bieden zij reflectie op ons eigen leven, waarbij thema’s als kwetsbaarheid, onvermogen, eenzaamheid, kracht en overleven aan bod komen.

Lessen voor de toekomst

De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het grote interviewproject Lessen voor de toekomst, waarbij het Volksbuurtmuseum zo’n honderd bewoners uit verschillende Utrechtse wijken interviewt over hun leven, hun werk en hun wijk. Hoe kijken ze daar naar en welke ideeën willen ze meegeven aan (jonge) mensen voor de toekomst?

Opvallende Rivierenwijkers

In de tentoonstelling zijn de portretten te zien van opvallende mensen uit Rivierenwijk die iets te vertellen hebben.
Je kunt digitaal door de persoonlijke foto verhalen bladeren. Via deze intieme en persoonlijke documenten stap je het leven binnen van bijzondere mensen met levensverhalen die gezien en gehoord mogen worden. Als je de foto’s bekijkt word je nieuwsgierig naar het verhaal en als je het verhaal hoort, wil je de foto’s weer opnieuw bekijken.Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 6
Kosten volwassenen: 6Organisatie & locatie

Waterstraat 27
3511BW  Utrecht
website »
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...