RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boek en Film: 'Kes'

Film


Boek en Film: 'Kes'

Plaats

Zeist

Datum

maandag 15 februari 2021

Samenvatting

Boekverfilming door Ken Loach van de gelijknamige roman van Barry Hines

Beschrijving

Maandagavond 25 januari wordt in Figi-bioscoop ‘Kes’ vertoond in de serie Boek & Film.
In het troosteloze Noord-Engeland zoekt de vijftienjarige Billy Casper (goed gespeeld door David Bradley) naar mogelijkheden om aan de treurnis te ontsnappen. Tijdens een van zijn zwerftochten door bossen en velden ontdekt hij een nest torenvalken. Hij haalt een jong uit het nest en besluit het beestje, dat hij Kes noemt, af te richten.
Vroege film van sociaal-realistisch boegbeeld Ken Loach, die dan al zijn handelsmerk laat zien: betrokkenheid en mededogen bij de arbeiders in de meedogenloze Britse klassenmaatschappij. Goed spel van de cast die voor een groot deel uit amateurs bestond. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Barry Hines.
Filmjournalist Harry Peters, bekend van filmfestival ‘Film by the Sea’ en gespecialiseerd in film & literatuur gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de makers. Vervolgens wordt de film bekeken. Na afloop van de laatste vertoning (aanvang 19.30 uur) wordt de film, voor wie dat wil, nabesproken met Harry Peters. Iedere bezoeker ontvangt vooraf per e-mail een reader met uitgebreide achtergrondinformatie bij de film.
Dit is de eerste film van serie B van ‘Boek & Film’, een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi Bioscoop. Overige data en films zijn te vinden op: www.literairzeist.nl.
Aanvang: 16.00, 19.00 en 19.30 uur (in verband met de coronamaatregelen zijn er drie voorstellingen, met max. 30 bezoekers per zaal). Kaartverkoop via figi.nl of bij de Figi bioscoopkassa. Prijs per serie: € 47,50 (5 films); serie A en B samen € 85,- (10 films). Losse kaarten € 11,00/13,00 (indien voorradig).
N.B. Deze film was eerder geprogrammeerd op 9 november, maar kon wegens de coronamaatregelen niet worden vertoond.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 13,00
Kosten volwassenen: 11,00Organisatie & locatie

Het Rond 2
3701JZ  Zeist
website »

Openingstijden: 19.30 tot 22.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...