RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Windows of Opportunity blok 1

Muziek


Windows of Opportunity blok 1

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 25 oktober 2020

Samenvatting

De impact van het coronavirus op het culturele aanbod is enorm. Veel projecten en activiteiten die in 2020 gepland waren, zijn afgelast of uitgesteld. Publiek en artiesten missen elkaar! Verschraling van het aanbod en cultuurtekort bij publiek en makers liggen op de loer. Daarom Windows of Opportunity, een tijdelijke werkplaats voor muziekproducties in coronatijd. Kansen en steun voor jonge makers. Nieuwe belevenissen voor publiek.

Beschrijving

Windows of Opportunity geeft musici en ensembles de mogelijkheid te werken aan een Coronaproof concert.
Op zondag 25 oktober spelen Thomas Dulfer en Castello Consort in dit eerste blok.

Thomas Dulfer (Fagot) - Palpitations - 14:00-14:45 uur
Palpitations gaat over mij en waar mijn hart letterlijk sneller van gaat kloppen. In dit programma heb ik mijn passies voor het hart en de fagot laten versmelten. Doormiddel van stukken die letterlijk zijn geïnspireerd op mijn eigen hartslag zoals in het stuk “Heart SOLO” waar ik laat horen wat er tijdens het spelen gebeurt met het hart door deze live uit te versterken. Daarnaast wordt ook de hartslag van het publiek verwerkt in mijn nieuwe compositie “Symphony of Hearts” waarbij hartslag sensoren de hartslagen van het publiek om zullen zetten in muziek. Naast de letterlijke toepassing van het hart bestaat Palpitations ook uit stukken waar mijn hart sneller van gaat kloppen, zoals het eerste stuk dat voor de fagot geschreven “Sacra partitura” van Böddecker tot “November 22” van Azmeh die de fagot ontzettend mooi laat zingen. Ook nog het technisch hoogstandje “Woodlands” van Fagerlund dat laat zien dat de fagot als solo-instrument ontzettend veelzijdig is. De combinatie van stukken over het hart, de stukken die dichtbij mijn hart liggen en die de fagot laten stralen zorgen er voor, met behulp van techniek zoals effect pedalen en hartslagmeters, wordt Palpitations een heel persoonlijk en onderscheidend programma waarin de fagot centraal staat.

Castello Consort - Sweelinck, Prince der Musijcken - 15:00-15:45 uur
2021 is het 400ste sterfjaar van Jan Pieterszoon Sweelinck, één van de belangrijkste componisten in de Nederlandse geschiedenis. Hij stond in binnen- en buitenland bekend als een groot componist, maar ook als een geweldige improvisator. Hoewel hij vooral voor het orgel en andere klavierinstrumenten componeerde, gaan wij in dit programma de uitdaging aan om zijn muziek te arrangeren voor een kamermuziekensemble. Zoals wij als ensemble gewend zijn, doen we dit met instrumenten uit Sweelinck’s tijd: viola da gamba, blokfluit, viool, baroktrombone en virginaal. Een orgel is eigenlijk een ensemble met allemaal verschillende klanken. Net als een organist gaan wij tijdens het arrangeren op zoek naar de mooiste registraties. Zo laten we het publiek kennismaken met de mooiste klanken uit de 17de eeuw.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 15Organisatie & locatie

Biltstraat 166
3572BP  Utrecht
website »

Openingstijden: 14.00 tot 15.45
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...

Open dag Akker lederwaren

Open dag Akker lederwaren

open dag akker lederwaren Lopik...