RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wondows of Opportunity blok 2

Muziek


Wondows of Opportunity blok 2

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 25 oktober 2020

Samenvatting

De impact van het coronavirus op het culturele aanbod is enorm. Veel projecten en activiteiten die in 2020 gepland waren, zijn afgelast of uitgesteld. Publiek en artiesten missen elkaar! Verschraling van het aanbod en cultuurtekort bij publiek en makers liggen op de loer. Daarom Windows of Opportunity, een tijdelijke werkplaats voor muziekproducties in coronatijd. Kansen en steun voor jonge makers. Nieuwe belevenissen voor publiek.

Beschrijving

Op zondag 25 oktober spelen Dineke Nauta en het Baggeraats Collectief in dit tweede blok.
Dineke Nauta (saxofoon) - 16:00-16:30 uur
Saxofonist Dineke Nauta neemt de luisteraar mee op een reis van klassieke improvisatie die voert naar minimal music en een gloednieuw hedendaags cross-over werk vol jazz invloeden. Het sonore geluid van tenor- en altsax vloeit samen met drones en geluiden op een tape, gaat erin op en ertegenin. Tape en saxofoon worden verweven tot een soundscape waarin de luisteraar wordt ondergedompeld. Dineke brengt het stuk Workin’ dat componist Frans Vermeerssen voor haar schreef in première.
Baggeraats Collectief - #Filters - 16:45-17:30 uur
Stelt u zich voor; een utopische wereld, met vergezichten zoals ze alleen in reisgidsen staan, met modellen op witte standen, geen oneffenheden: fysieke perfectie. Is dit wel een utopische wereld? Nee! Wij doen er allemaal aan mee. Fotoshop zus, filter zo, 'ik heb de beste en mooiste nieuwe dit!’, ‘kijk mij dat eens supergoed doen!’. Deze wereld heet Social Media.
En toen was het stil. Mag er nog een foto bestaan met pure en serene imperfectie? Mag kunst gewoon kunst zijn? Mag een idee rijpen? Mag een twijfel of ongemakkelijke waarheid zich vormen en ontplooien tot een vraag met een antwoord? Mogen mensen nog hun eigen stem laten horen zonder autotune? Het Baggeraats Collectief gaat zich bloot moeten geven op zoek naar een antwoord. Zij wordt bijgestaan door een actrice om de thematiek in woord en beeld te communiceren. Met behulp van elektronische filters zal muziek van J.S. Bach klinken zoals het nog nooit geklonken heeft...Stay (auto)Tuned! #filters #welofnietnodig?

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 15Organisatie & locatie

Biltstraat 166
3572RB  Utrecht
website »

Openingstijden: 16.00 tot 17.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...

Open dag Akker lederwaren

Open dag Akker lederwaren

open dag akker lederwaren Lopik...