RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DUMStad #8: Jazzmiddag i.s.m. U Jazz

Muziek


DUMStad #8: Jazzmiddag i.s.m. U Jazz

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 25 oktober 2020

Samenvatting

Stichting U Jazz presenteert drie jazzacts tijdens DUMStad: Ab Oriente, het Leeuwenburg Teunissen Tweetet en Salsa De Hoy.

Beschrijving

In samenwerking met DUMS brengt U Jazz op zondag 25 oktober een afwisselend programma met drie jazzacts tijdens DUMStad. Toegang is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.

U Jazz wil lacunes in het Utrechtse jazzaanbod opvullen en de liefhebbers laten genieten van minder commercieel georiënteerde vormen van jazz.

Deze middag doen we dat met het volgende programma:
Ab Oriente (15.15 uur Marnixzaal)
Het ensemble Ab Oriente, bestaande uit klarinettist Jan Cremers en ney/darbuka-speler Sattar al Saadi, zoekt de inspiratie in een smeltkroes van klassieke
Arabische en westerse muziek, met een flinke scheut jazz. Ze treden vaak op in combinatie met (buik)danseressen en andere dansformaties. Maar gezien de huidige situatie, deze middag even niet.

Het Leeuwenburg/Teunissen tweetet (15.50 uur Torenzaal)
De combinatie van Willem Leeuwenburg (contrabas) en Eugène Teunissen (bariton sax) zonder begeleiding van enig akkoord- of percussie-instrument is niet erg gangbaar. Twee instrumenten die lijken te zijn ontworpen voor het begeleiden van een orkest (al zijn er door de eeuwen heen veel solopartijen voor geschreven) worden door het duo gebruikt als solo-instrument. Hierdoor bestaat het tweetet uit louter solisten, die elkaar nooit in de weg zitten.

DUMS Salsa De Hoy (16.30 uur Marnixzaal)
De Salsa De Hoy band van DUMS staat onder de inspirerende leiding van Jens Kerkhoff. Jens is bij DUMS docent voor percussie (Latin, wereldmuziek / lichte muziek) en verzorgt naast percussie-les, ook masterclasses en band-coaching.

Let op: het programma tussen 13 en 15 uur kent andere acts!

Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Domplein 4
3512JC  Utrecht
website »

Openingstijden: 15.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...

Open dag Akker lederwaren

Open dag Akker lederwaren

open dag akker lederwaren Lopik...