RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gedachtenisbijeenkomst omgekomen Vluchtelingen

Overig


Gedachtenisbijeenkomst omgekomen Vluchtelingen

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 22 november 2020

Samenvatting

Op zondagmiddag 22 november vindt in de Utrechtse Pieterskerk een herdenking plaats van vluchtelingen die aan de Europese grenzen zijn omgekomen.


Beschrijving

Ter gedachtenis aan vluchtelingen die onderweg naar Europa zijn omgekomen worden de inwoners van Utrecht uitgenodigd op zondagmiddag 22 novembem tussen 14.00 u en 17.00 u een lichtje aan te steken in de Pieterskerk. Deze kaarsjes worden op het Pieterskerkhof uitgedeeld.
Om 17.00 u zal in de kerk een gedachtenisvesper worden gehouden waarin namen van omgekomen vluchtelingen worden genoemd. Umarr Fofanah en Keon Mitchell, zelf vluchtelingen, zullen vanaf het hoogkoor zingen. Muzikale medewerking wordt verleend door Henk Kraayeveld. Voorgangers in de vestper zijn ds. Michiel Badry, predikant van de Église Wallonne in de Pieterskerk, ds. Marieke Sillevis Smitt, diaconaal predikante voor en met ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht, en ds. Mariska van Beusichem, predikant protestantse wijkgemeente Utrecht West.
Vanzelfsprekend worden gedurende de hele middag de coronamaatregelen in acht genomen. Daarom kunnen er helaas maar 30 mensen fysiek in de vesper aanwezig zijn. Om die reden wordt er aan gewerkt de vesper live of op een later moment op internet zichtbaar te maken. Zodra bekend is of dit lukt zal er een link worden worden gedeeld.

Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Pieterskerkhof 5 5
3512JR  Utrecht
website »

Openingstijden: 14.00 tot 18.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
expositie WATERDICHT

expositie WATERDICHT

Kunstexpositie op Fort Maarsseveen. ...