RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moving Gallery heropent na Corona pauze

Tentoonstellingen, kunstroutes


Moving Gallery heropent na Corona pauze

Plaats

Utrecht

Datum

zaterdag 28 november 2020 - zondag 13 december 2020

Samenvatting

Radio- en televisie presentator Klaas Drupsteen opent de expositie Raakvlakken met een aantal ‘coronaproof’ interviewsessies met kunstenaars Maeve van Klaveren en Rik Berkhout.

Beschrijving

Op zaterdag 28 november aanstaande start de uitgestelde expositie Raakvlakken dan toch. Het is meteen een intense belevenis. De ingetogen blikken van de vrouwen van Maeve van Klaveren snijden door je ziel en blijven je bij. Zij toont ook waar velen nu zo naar verlangen: handen die aanraken en vasthouden.

De meer grafische voorstellingen van Rik Berkhout zijn zeker niet ingetogen maar wel ‘in control’. Zijn schilderijen gaan over ritme, licht en schaduw.
Net als de tekeningen van Van Klaveren zijn de schilderijen van Berkhout opgebouwd uit kleurvlakken. En in de kleuren zit de verwantschap. Daar liggen de ‘Raakvlakken’.

De komende weken kunnen Utrechters het werk van de kunstenaars al tegenkomen in de stad. Bekend illustrator en vriend van de Moving Gallery, Max Kisman maakte de poster en gebruikte hiervoor het door hemzelf ontworpen lettertype ‘Interlace’. Zo is de poster voor de expositie een kunstwerk op zich.

‘Raakvlakken’ opent op zaterdag 28 november met interviewsessies door Klaas Drupsteen die alleen op inschrijving via movinggallery.nl bij te wonen zijn. Daarna is de expositie zonder inschrijving (maar wel met inachtneming van de corona regels) te bezoeken op zondag 29 november en de navolgende zaterdagen en zondagen t/m 13 december, van 12.00u – 17.00u.
Andere dagen op afspraak.


Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Mgr van de Weteringstraat 69 69
3581ED  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
expositie WATERDICHT

expositie WATERDICHT

Kunstexpositie op Fort Maarsseveen. ...