RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DUMStad #11: Jazz & World i.s.m. U Jazz

Muziek


DUMStad #11: Jazz & World i.s.m. U Jazz

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 22 november 2020

Samenvatting

In deze DUMStad special presenteert UJazz i.s.m. DUMS weer een divers jazz & world programma van talentvolle amateurbands. Toegang is gratis, een donatie gewenst.

Beschrijving

Let op: er zijn twee verschillende programma´s. Gratis tickets zijn beschikbaar via de ticketlink: https://dums.stager.nl/DUMStad/tickets

Meer over het programma
SHIFT 1: 13:00- 15:00 uur

Guitarbeats (13.00 uur Torenzaal)
In het repertoire van Guitarbeats ligt het accent op een cross-over van jazz, soul en hiphop, vaak geïntegreerd met andere stijlen of stromingen. Dat maakt Guitarbeats veelzijdig en flexibel. In een samenwerking van live instrumenten en een digitale omgeving worden standards en covers, vertaald naar eigentijdse versies met altijd een vleugje jazz en vrij in vorm.

Mango (13.40 uur Marnixzaal)
Mango baant zich onbekommerd een weg door pop, jazz (Bob Stewart, Polar Bear), en wereldmuziek uit vele windstreken (Rusland, Armenië, Iran, België, Turkije, Tsjechië). Met sonoor samenspel, schitterende scats en spetterende solo’s vermaakt Mango het publiek telkens weer. Laat je verrassen en neem deel aan het speelplezier van de muzikanten.

Domstad Jazz Combo (duo) (14.20 uur Torenzaal)
Wouter Poot (gitaar) en Rico de Jeer (contrabas) spelen samen in het Domstad Jazz Combo. Voor deze gelegenheid spelen ze als duo een selectie van hun favoriete jazz standards. Wouter heeft zich toegelegd op een vrije manier van gitaarspelen, met gitaristen als Django Reinhardt, Baden-Powell, Joe Pass en Wes Montgomery als grote bron van inspiratie.

SHIFT 2: 15:15 - 17:15 uur

Trio Vree (15.15 uur Marnixzaal)
Trio Vree laat zich inspireren door toonaangevende pianotrio’s als E.S.T., Brad Mehldau trio en Medeski Martin & Wood, met als resultaat een modern geluid met lyrische thema’s en avontuurlijke grooves. Hun debuutalbum kwam uit in 2018.

Matimilu (15.55 uur Torenzaal)
Het gloednieuwe kwartet Matimilu bestaat uit een pianist en bassist en twee zangeressen. In een voor deze gelegenheid aangepaste melancholische sfeer spelen ze een jazzy repertoire en maken een sentimental journey langs pop, blues en latin, geïnspireerd door namen als Stacey Kent, Blossom Dearie, Sting en Ann Ronell.

The Moontori's (16.35 uur Marnixzaal)
De leden van de band The Moontori's leerden elkaar kennen tijdens de DJAM jazz opleiding in Amsterdam. De band speelt repertoire uit het American Songbook, maar schuwt ook nummers daarbuiten en eigen werk niet. Mooie arrangementen en improvisaties staan voorop en enthousiasme en plezier spatten ervan af.

Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Domplein 4
3523JR  Utrecht
website »

Openingstijden: 13.00 tot 17.15
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...

Open dag Akker lederwaren

Open dag Akker lederwaren

open dag akker lederwaren Lopik...

Kerst bij de Keizer

Kerst bij de Keizer

Speciale kerstaudiotour en avondopenstelling 18 december...