RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DUMStad Adventskalender: Achter ieder deurtje een verrassing

Muziek


DUMStad Adventskalender: Achter ieder deurtje een verrassing

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 29 november 2020

Samenvatting

Komende zondag slaan DUMS en DOMunder de handen ineen, voor een bijzondere reis langs muziek en erfgoed. We doen dat op de eerste adventszondag, met een muzikale adventskalender op Domplein 4, met achter ieder deurtje weer een verrassing.

Beschrijving

Binnen de voormalige Romeinse grenzen, waarvan het huidige Domplein de noordgrens was, bloeide ook een dynamische muziektraditie op, verspreid over vele eeuwen, klankkleuren, instrumenten en regio´s. Tijdens deze DUMStad–editie komen ze samen, via enkele bijzondere optredens en verrassingen.

Joachim Eijlander (cello) & Kadir Sonuk (duduk)

Joachim Eijlander, lang voorman van het vooraanstaande Rubens Kwartet, is al jaren een succesvol solo-cellist. Maar in de bizarre en eenzame maanden eerder dit jaar, was voor hem het verlangen naar ontmoeting en samen musiceren groter en essentiëler dan ooit. Het viel samen met zijn langgekoesterde wens om Europese muziek te verbinden met muziek uit klein Azië. Het resultaat van die ontmoetingen en verbindingen is Dark Fire, zijn kersverse album, dat 27 november uitkomt op het Utrechtse toplabel TRPTK. Tijdens DUMstad speelt hij samen met Kadir Sonuk, een verbluffend speler van de duduk, een drieduizend jaar oud instrument van Armeense origine.

DUMS Consort Oude Muziek

Wat de traditie van Oude Muziek inhoudt? Daarvan krijg je vandaag een mooie dwarsdoorsnede, wanneer het DUMS Consort Oude Muziek – aanjagers van de divisie oude muziek bij DUMS – voor het eerst voor publiek speelt. Ze doen dat met werken van Fasch, Szarzynsky, Boismortier, Keyper en VIvaldi.

Maar de grootste verrasssingen vinden tussen beide optredens plaats. In hele kleine gezelschappen zul je in deze Adventskalender namelijk je eigen – coronaproof – verrassing gaan beleven. Gidsen van DOMunder en DUMS brengen jullie achter en onder de deuren van Domplein 4 naar lichtpuntjes die je nog lang zullen bijblijven en die je het pand en zijn omgeving heel anders laten bekijken.

Een zondag om niet te vergeten!

Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Domplein 4
3512JC  Utrecht
website »

Openingstijden: 13.00 tot 17.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...