RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klimaatcircus op Black Friday

Theater


Klimaatcircus op Black Friday

Plaats

Utrecht

Datum

vrijdag 27 november 2020

Samenvatting

Op Black Friday, 27 november, organiseert Extinction Rebellion (XR) een echt circus in Utrecht. Tussen 15.30 en 17.00 uur, onder het bollendak bij Centraal Station, zijn er leuke acts zoals clowns, acrobaten en poëzie. Ook kan je informatie krijgen over hoe jezelf minder kunt consumeren en waarom dat beter is voor de klimaat.
Natuurlijk worden tijdens deze actie de corona-richtlijnen gevolgd.

Beschrijving

Black Friday
Op Black Friday verleiden (web)winkels ons met hoge kortingen om goedkope spullen en kleding, die we helemaal niet nodig hebben, toch te kopen. Een internationale dag van overconsumptie. De prijs van die goedkope spullen wordt ergens anders betaald. In laagontwikkelde landen werken mensen zich letterlijk uit de naad voor een hongerloon. In China wordt een groot deel van alle katoen voor kleding verwerkt in concentratiekampen. Daar worden de Oeigoeren, een minderheid, als slaaf aan het werk gezet.
De mode-industrie is de op twee na grootste gebruiker van vers water en draagt fors bij aan de klimaatcrisis. Er is zo’n overschot aan kleding dat het vaak niet eens wordt verkocht, maar wordt vernietigd.

Wat kan je zelf doen
Koop tweedehands kleren of ruil kleding met vrienden of vriendinnen. Repareer, vermaak of hergebruik je kleren. Verdiep je in duurzame kledingmerken en stop met het kopen van spullen die niet nodig zijn om overconsumptie tegen te gaan. In het circus kan je daar mooie voorbeelden van zien! Kom, laat je vermaken en inspireren!

Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Stationsplein 1 BOLLENDAK
3512BN  Utrecht
website »
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...