RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Film Honeyland + masterclass

Film


Film Honeyland + masterclass

Plaats

Utrecht

Datum

woensdag 9 december 2020

Samenvatting

Het Eastern Neighbours Film Festival presenteert haar laatste event van 2020: een vertoning van de film Honeyland inclusief aansluitende masterclass door de cameraregisseur, in Louis Hartlooper te Utrecht.

Beschrijving

We hebben weer een event dat doorgaat! Eindelijk weer een event in real life in plaats van online. Het ENFF, het Eastern Neighbours Film Festival, toont jaarlijks de beste films uit (Zuid)oost-Europa. Dit keer gaat het om de screening van de prijswinnende film ‘Honeyland’, met aansluitende masterclass, in Louis Hartlooper op 9 december.

Honeyland gaat over de laatste vrouwelijke imker in de bergen van Macedonië. Een visueel verbluffende en intieme documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur. De film werd dit jaar genomineerd voor twee Oscars en bedolven onder lovende kritieken op het Sundance Festival, waar de film drie prijzen won.

Na de film geeft cameraregisseur Samir Ljuma een masterclass waarin hij vertelt over het drie jaar lang durende filmproces. “Er was geen electriciteit, licht of stromend water in het dorp. We konden maximaal vier dagen achter elkaar filmen, daarna moesten we terug om de camera’s op te laden en bestanden over te zetten.” Tijdens de masterclass is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Wat? Film Honeyland + masterclass
Wanneer? 9 december, 19.00h
Waar? Louis Hartlooper Complex, Utrecht


Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 15
Kosten volwassenen: 15Organisatie & locatie

Tolsteegbrug 1
3511ZN  Utrecht
website »

Openingstijden: 19.00 tot 21.45
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...