RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts muziekcollectief GIST organiseert concertserie in Museum Speelklok - ‘Borrelende avonden vol avontuurlijke muziek’

Muziek


Utrechts muziekcollectief GIST organiseert concertserie in Museum Speelklok - ‘Borrelende avonden vol avontuurlijke muziek’

Plaats

Utrecht

Datum

vrijdag 4 december 2020

Samenvatting

Op vrijdag 4 december verzorgt het Utrechtse muziekcollectief GIST de eerste avond van een achtdelige concertserie in Museum Speelklok. GIST biedt een podium aan zowel gerenommeerde als jonge musici met een voorliefde om buiten muzikale grenzen te treden. En waar kan dat beter dan in de speelse omgeving van Museum Speelklok? Twee duo’s en een entr’acte in twee zalen omringd door een hele hoop machines: GIST laat zien dat het muzikaal borrelt in Utrecht.

Van inspiratie uit rock-'n-roll tot dromerige klanklandschappen: deze GIST avond brengt een flink contrast in programmering!

Beschrijving

Ruben Drenth Trio - Rocks off!
Het jonge trompettalent Ruben Drenth heeft met drummer Mees Siderius en bassist Jeroen den Daas een powertrio gevormd, waarin hij jazzimprovisatie verbindt met een liefde voor de Rolling Stones. In het fonkelnieuwe programma Rocks off buigen ze de stomende riffs en three chord wonders van Jagger/Richards om naar spannende improvisaties. Jazz, groove & rock-'n-roll!

Ruben Drenth (trompet), Jeroen den Daas (bas), Mees Siderius (drums)

Duo Roosmarijn Tuenter / Prashant Samlal
De creatieve altvioliste en vocaliste Roosmarijn Tuenter ontmoet voor het eerst op het podium gitaarvirtuoos Prashant Samlal. Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem het gevoel van tijd en ruimte kan veranderen. Met gitarist Prashant Samlal deelt ze een liefde voor dromerige, doch complexe melodieën en ritmes die je meevoeren naar kleurrijke landschappen en een andere werkelijkheid.

Roosmarijn Tuenter (vocalen, altviool, loopstation), Prashant Samlal (gitaar)

Entr’acte: Steven Kamperman, Mark Lotz en Ad Colen spelen live een nieuwe door Kamperman geschreven compositie voor het draaiorgel 'De Drie Pruiken’ dat in Museum Speelklok staat.

Dit dubbele GIST-concert is mogelijk gemaakt door de Cultuurmakerssubsidie van het Prins Bernhard Fonds, ter ondersteuning van musici in Corona-tijd.

In september organiseerde GIST al een festival-avond in Museum Speelklok, “A truly wonderful ‘groundbreaking festival”, aldus recensente Mathilde Löffler.


Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 19,50
Kosten volwassenen: 12,50Organisatie & locatie

Steenweg 6
3511JP  Utrecht
website »

Openingstijden: 19.45 tot 22.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...