RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dreaming in Everywhen

Tentoonstellingen, kunstroutes


Dreaming in Everywhen

Plaats

Utrecht

Datum

woensdag 28 oktober 2020 - zondag 17 januari 2021

Samenvatting

In de tentoonstelling Dreaming in Everywhen onderzoeken de kunstenaars de connectie tussen natuur, religie, verbinding en verwondering, geïnspireerd door de klimaatcrisis.

Beschrijving

Van 28 oktober 2020 tot 17 januari 2021 presenteert IMPAKT Festival 2020 de tentoonstelling Dreaming in Everywhen. De kunstenaars in deze tentoonstelling zoeken in hun werk naar magie en bovennatuurlijke ervaringen. Door de klimaatcrisis dreigen we niet alleen onze leefomgeving te verliezen maar ook de natuur als bron van spiritualiteit en verwondering. De natuur heeft door de eeuwen heen altijd een centrale rol gespeeld binnen de menselijke religies, culturen en tradities, maar tegenwoordig lijkt de mens verder dan ooit verwijderd van zijn oorsprong.

Steeds meer mensen realiseren zich nu echter dat we met ons geweld tegen de natuur niet alleen de materiële bodem onder ons bestaan wegslaan, maar ook onze spirituele basis in gevaar brengen. Het is de vraag of we nog genoeg tijd hebben om het tij te keren. De werken in deze tentoonstelling laten ons de natuur zien als bron van religies, verbinding en verwondering. Stap de apocalyptische expositieruimte in en ervaar de werken van o.a. Monira Qadiri, Jasper Griepink en Himali Singh Soin in dit vervreemdende, witte landschap.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 4,00Organisatie & locatie

Lange Nieuwstraat 4
3512PH  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Expositie: Mixed Media

Expositie: Mixed Media

Foto's, fotobewerkingen en digitale schilderingen...