RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

30 jarig priesterjubileum pastoor Los

Overig


30 jarig priesterjubileum pastoor Los

Plaats

De Meern

Datum

zondag 14 maart 2021

Samenvatting

Een bijzonder verhaal heeft 30 jaar geleden zich afgespeeld in De Meern. De priesterwijding van een ex-dominee. Een bijzonder verhaal die hoort bij een bijzondere persoon: Pastoor Martin Los.

Beschrijving

Dit is iets unieks die, wat volgens mij, nergens anders zich voorgedan heeft. Zie hier filmpje van 9 maart 1991. https://youtu.be/ApcDeI6L57I
Het was in die tijd groot Nieuws en is op TV kruispunt geweest. Zie hier https://youtu.be/b7hTjRZor2c

Pastoor Los is 30 priester en vele jaren pastoor in de Parochie Licht van Christus. Wij vieren in de Mariakerk op 14 maart (de dag zelf is 9 maart) zijn 30 jarig priesterjubileum.
Pastoor is een priester die de leiding heeft over een Rk- parochie.
Pastoor Los is goed betrokken bij de wijk en ook aanwezig op sociale media Twitter, Facebook, LinkedIn en houd een blog. Gedachten lezen - Persoonlijk Blog van Martin Los pr.Gedachten lezen | Persoonlijk Blog van Martin Los pr.

Wij moesten creatief zijn en dit heugenis anders vieren dan normaal vanwege corona maatregelen. In de kerk mogen maar 30 personen aanwezig zijn exclusief het personeel die helpen bij de viering.
Bijzonder op die dag is dat wij via beeld mensen willen in de kerk betrekken. Webinar. Zodat zij van huis uit de Eucharistieviering mee maken en in beeld met interactie aanwezig zijn. Dit is ook iets wat wij nog nooit gedaan hebben op deze manier. Dus ook bijzonder.
Verder is gewoon een feestelijke Eucharistieviering van 1 uur of iets langer vanwege het feestelijke karakter daarvan.Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Pastoor Boelenslaan 11
3454AB  De Meern
website »

Openingstijden: 10.00 tot 11.15
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...