RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DE NEDERLANDERS IN INDIA IN GESCHIEDENISQUIZ ‘SLA JE SLAG’

Theater


DE NEDERLANDERS IN INDIA IN GESCHIEDENISQUIZ ‘SLA JE SLAG’

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 28 februari 2021

Samenvatting

Op zondag 28 februari presenteert de Salon van Weleer, Cultuurplaats Utrecht, de zevende editie van ‘SLA JE SLAG!’ de vrolijke, leerzame kennisquiz met verrassende, leuke - en minder leuke- feitjes, over de veldslagen, oorlogen en andere lucratieve ondernemingen uit de vaderlandse geschiedenis.

Beschrijving

DE VOC IN INDIA
De VOC staat bekend als een succesvolle onderneming die Nederland geen windeieren legde. Daarbij ging het verkrijgen van een begeerde handelsmissie niet altijd even vreedzaam. Er waren meerdere kapers op de kust, waaronder de Fransen, Engelsen en de Portugezen. De VOC-handelaren bereisden de oostelijke wereldzeeën en hadden ook hun zinnen gezet op India. Hier lagen namelijk zeer gewilde producten te wachten om verhandeld te worden, waaronder specerijen zoals kaneel en peper, maar ook zijde, salpeter (om buskruit te maken), katoen en… opium. Vooral dat laatste was zeer lucratieve en dus gewilde handels-, maar ook smokkelwaar. Dat het bemachtigen van een gewenste handelspost niet zonder slag of stoot ging, wordt in de zevende aflevering van Sla je Slag aan de hand van quizvragen gecombineerd met mooie illustratieve video’s en muziek uit de doeken gedaan.

De presentatie is in handen van Serge Brink en zijn lieftallige assistente Helga 'Koekje' Cremers. Zij lichten de onderwerpen toe met extra informatie en scherpe observaties. Sla je slag is ouderwets modern amusement waar je ook nog iets van opsteekt. Natuurlijk met een thuisvraag aan het eind van iedere aflevering!


Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Oudegracht (Werfkelder) 290
3511NX  Utrecht
website »

Openingstijden: 19.30 tot 20.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...