RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIKINGEN IN NEDERLAND IN GESCHIEDENISKWIS ‘SLA JE SLAG’

Media, letteren, lezing, informatieve bijeenkomst


VIKINGEN IN NEDERLAND IN GESCHIEDENISKWIS ‘SLA JE SLAG’

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 7 maart 2021

Samenvatting

Zondagavond 7 maart om 19.30 uur is het weer zover. Dan presenteert de Salon van Weleer, Cultuurplaats Utrecht, de alweer achtste editie van ‘SLA JE SLAG!’ de vrolijke, leerzame kenniskwis met verrassende, leuke - en minder leuke- feitjes, over de veldslagen, oorlogen en andere lucratieve ondernemingen uit de vaderlandse geschiedenis.

Beschrijving

VIKINGEN IN NEDERLAND
In het jaar 834 kwamen de eerste Noormannen in de Lage Landen. Die maakten deel uit van het rijk van Karel de Grote, met uitzondering van Frisia. Dit bestond uit de bewoonbare kustgebieden en de huidige provincie Utrecht. Zoals iedereen wel weet werd er door de Vikingen flink geplunderd en overvielen zij aanvankelijk met name kloosters en kerken. Maar wist je ook dat een deel van de Vikingen zich ook in Nederland vestigde en zelfs samenwerkte met de machthebbers?

Tijdens deze aflevering van SLA JE SLAG! krijg je antwoord op deze vraag en word je getrakteerd op allerlei feitjes en weetjes, geïllustreerd met prachtige video’s over de Vikingen in Nederland.

SLA JE SLAG! wordt gepresenteerd door Serge Brink en zijn lieftallige assistente Helga 'Koekje' Cremers. Zij lichten de onderwerpen toe met extra informatie en scherpe observaties. SLA JE SLAG! is ouderwets modern amusement waar je ook nog iets van opsteekt.

Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Oudegracht (Werfkelder) 290
3511NX  Utrecht
website »

Openingstijden: 19.30 tot 20.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...