RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jubileumexpositie Call5

Tentoonstellingen, kunstroutes


Jubileumexpositie Call5

Plaats

Utrecht

Datum

dinsdag 22 juni 2021 - zondag 27 juni 2021

Samenvatting

In galerie Waterbolk te Utrecht houdt het kunstenaarscollectief Call5 hun jubileumexpositie iKIJK! Als werkthema werd de inhoud van de nieuw te lanceren filosofisch getinte roman 'Spinrag' gekozen van auteur Martin J.S. van Schaik. De bezoeker ziet diverse elementen uit dit boek terug in de speciaal gemaakte duo-werken. Elke dag een van hen aanwezig is om u te ontvangen en een toelichting te geven op het werk. Ook het boek Spinrag is vanaf die datum beschikbaar.

Beschrijving

In galerie Waterbolk te Utrecht houdt het kunstenaarscollectief Call5 hun jubileumexpositie iKIJK! Deze expositie bestaat uit twee delen: vier duo-werken en individuele werken
De duo-werken bevestigen het vertrouwen in verleden, heden en toekomst van het collectief. Als werkthema werd de inhoud van de nieuw te lanceren filosofisch getinte roman 'Spinrag' gekozen van auteur Martin J.S. van Schaik. De bezoeker ziet diverse elementen uit dit boek terug in de speciaal gemaakte duo-werken. De kunstenaars nodigden elkaar uit aanvullingen in hun werk aan te brengen. De uiteindelijke resultaten zijn ontstaan door een werk van een van de collega's uit het collectief te observeren, te interpreteren en te bevragen. Dat leidde tot subtiele ingrepen die een onverwachte dimensie aan het desbetreffende werk toevoegden. Binnen het collectief werd duidelijk hoe kwetsbaar een mens zich voelt als die een ander laat ingrijpen in zijn eigen kunst-kindje. De kleur smaragd, als ook het spinrag zelf en de Hermetische filosofie - zo boven, zo beneden - zullen voor de goede beschouwer niet geheel verborgen blijven. Tevens treft u ook tal van individuele werken van de vier kunstenaars aan terwijl elke dag een van hen aanwezig is om u te ontvangen en een toelichting te geven op het werk. Ook het boek Spinrag is vanaf die datum beschikbaar.

Galerie Waterbolk in Utrecht, Schoutenstraat 10
is geopend op dinsdag 22 juni t/m zondag 27 juni van 10-18 uur
Schoutenstraat 10, Utrecht


Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Schoutenstraat 10
3512GB  Utrecht
website »

Openingstijden: 10.00 tot 18.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep BeliŽn

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep BeliŽn

Optreden...