RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wandelconcert: 'Clara & Igor'

Muziek


Wandelconcert: 'Clara & Igor'

Plaats

Utrecht

Datum

zaterdag 12 juni 2021

Samenvatting

Het Skazka Kwartet zet muziek van Clara Schumann, ongebruikelijke kostwinner van haar negenkoppige gezin, en Igor Stravinksy, met zijn gezin tijdelijk inwonend bij de al net zo zelfstandige Coco Chanel, naast elkaar: juist het contrast in de muziek laat de stukken naadloos in elkaar overvloeien – alsof zij met elkaar verbonden zijn. U kunt voor of na het concertprogramma van ongeveer 30 minuten een wandelroute lopen rond het prachtige kerkje van Blauwkapel aan de rand van Utrecht.

Beschrijving

Het Skazka Kwartet presenteert ‘Clara & Igor’, wandelconcerten aan de rand van de stad met werken van Clara Schumann en Igor Stravinsky. Je kunt voor of na het concertprogramma een wandeling maken rond het kerkje van Blauwkapel aan de rand van Utrecht; voor een routekaart wordt gezorgd.

Clara Schumann droeg haar Romances voor viool en piano op aan haar goede vriend, de violist Joseph Joachim. Zij leefde haar leven als pianiste tussen drie muzikale reuzen: Robert Schumann, Joseph Joachim en Johannes Brahms. Ondanks haar rol als toegewijd echtgenote bouwde zij een succesvolle carrière op als concertpianiste en was zij kostwinnaar van haar gezin.

Ook Igor Stravinsky leefde en werkte tussen grote namen toen hij vlak na de Eerste Wereldoorlog naar Parijs verhuisde, waar hij met zijn gezin tijdelijk bij Coco Chanel introk. Zij toont als zelfstandige vrouw een sterke gelijkenis met Clara Schumann.

De muziek van Clara en Igor komt uit een andere tijd en is met een ander idee gecomponeerd, maar juist het contrast in de muziek laat de stukken naadloos in elkaar overvloeien – alsof zij met elkaar verbonden zijn.

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 10,00Organisatie & locatie

Kapeldwarsweg 21
3566MP  Utrecht
website »

Openingstijden: 14.00 tot 15.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...