RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DUMStad Zomerspecial: Een muzikaal-verhalende reis door Europa

Muziek


DUMStad Zomerspecial: Een muzikaal-verhalende reis door Europa

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 13 juni 2021

Samenvatting

Een prikkelende muzikale reis door Europa, met bijzondere verhalen, improvisatie, volksliederen, mime en Spaanse dans.

Beschrijving

Na het Arabische Appeltaartconcert reist DUMStad verder door Europa. DUMS-pianodocente Oksana Ivashchenko uit Oekraïne speelt en vertelt op onnavolgbare wijze over verschillende Europese volksliederen. Het duo Andrea Wittchen (sopraan, mime, Spaanse dans) en Jack de Bie (piano) maakt een magische muzikale reis door Europa. En storyteller Raymond den Boestert verhaalt over een Onbespeelbare Viool.

De Zomerspecial van DUMStad neemt je mee langs de volgende programma's:

Metamorfose - een magische muzikale reis van Noord-Noorwegen naar Zuid-Spanje, door Andrea Wittchen en Jack de Bie: Het begint als een gewoon recital, de pianist begint te spelen. Maar al gauw komt de zangeres tevoorschijn uit haar schuilplaats waar zij haar winterslaap heeft gehouden…. Zij zingt serene liederen uit het hoge noorden over vogels en de lucht, en begeeft zich geïnspireerd door de vogels samen met de pianist en het publiek op een muzikale reis naar het zuiden. Via kleurrijke en geurvolle Franse muziek van Debussy en Chausson gaat de reis naar Spanje. La Maja de Goya van Granados opent de deur naar de wereld van de señoritas en caballeros in Madrid en brengt ons nog verder zuidelijk naar de smeltkroes Andalucia met gepassioneerde liederen over de liefde in muziek van Turina, Obradors, Manuel de Falla en Garçia Lorca. Een theatraal klassiek concert met piano-solo-werken en liederen van Ketil Vea, Grieg, Debussy, Chausson, Granados, Obradors, Turina, Manuel de Falla en Garçia Lorca. Met dank aan Fonds Podiumkunsten. Andrea Wittchen, sopraan, mime en Spaanse dans / Jack de Bie, piano


Oksana Ivashchenko: Op reis langs volksliederen
Bij iedere nationale gebeurtenis, of bij groot sportevenement, zoals nu het EK voetbal weerklinken ze: Volksliederen. Maar wat schuilt er eigenlijk achter de Marseillaise, das Lied der deutschen of het Wilhelmus? Op de dag van EK-wedstrijd Nederland-Oekraïne gaat DUMS-pianodocente Oksana Ivashchenko er samen met jou naar op zoek. Geboren in Kiev, Oekraïne volgde Oksana haar opleiding tot concertpianiste aan het Kievse Tchaikovski conservatorium en studeerde cum laude af. Oksana is een zeer veelzijdig musicus. Zij speelt van Bach tot Brubeck en van Händel tot Hazes. Haar grootste talent zijn echter de improvisaties. Deze weet zij, als geen ander, op briljante wijze neer te zetten.


Raymond den Boestert: De onbespeelbare viool
Verteller Raymond den Boestert is drijvende kracht achter de Vertelacademie in de Utrechtse Biltstraat. Raymond werd in 2012 verkozen tot Verteller van het Jaar (tegenwoordig: Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen). In de klas kon Raymond zijn hoofd er alleen bijhouden, als hij een verhaal bij de lesstof kon maken. Als hij er geen beeld bij kreeg, dwaalde hij af en verzon zelf verhalen. Voor Raymond is samen vertellen de kern van de vertelkunst. Een verhaal ontstaat pas als er contact is tussen de verteller en zijn publiek. Met humor en gevoel voor taal en omgangsvormen weet hij aan te sluiten bij verschillende groepen. Vandaag vertelt hij speciaal voor deze DUMStad-editie een bijzonder muzikaal verhaal: *De onbespeelbare viool*.


Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Domplein 4
3512JC  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 14.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep Beliën

Optreden...