RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Online lezing Wee de Overwonnenen

Media, letteren, lezing, informatieve bijeenkomst


Online lezing Wee de Overwonnenen

Plaats

Leidsche Rijn

Datum

vrijdag 18 juni 2021

Samenvatting

Op 18 juni lanceert Museum Hoge Woerd de eerste van een reeks online lezingen waarin archeologen hun kennis en verhalen delen.

Beschrijving

Op vrijdag 18 juni 2021, tijdens de Nationale Archeologiedagen, lanceert Museum Hoge Woerd de eerste sessie van een reeks online lezingen waarin archeologische specialisten hun kennis en verhalen delen. Kennis bijspijkeren of een nieuwe interesse ontdekken was nog nooit zo laagdrempelig: je aanschouwt deze lezingen gewoon vanuit je luie stoel, waar je je dan ook bevindt.

Online lezingen
Met ingang van 18 juni 2021 biedt Museum Hoge Woerd een programma van een drie- ŗ viertal online lezingen per jaar aan. In deze lezingen zijn diverse specialisten uit het archeologische veld aan het woord om te vertellen over interessante vondsten, opmerkelijke verhalen of nieuwe ontdekkingen. Door middel van de chatfunctie kunnen er vragen gesteld worden door het publiek. De lezingen zijn tegen een kleine vergoeding online te volgen en in de toekomst biedt het museum ook de mogelijkheid om de kennissessies fysiek bij te wonen, in Castellum Hoge Woerd. De eerste editie op 18 juni a.s. is in het kader van de Nationale Archeologiedagen geheel gratis bij te wonen. Voor meer informatie en het reserveren van tickets, ga naar www.museumhogewoerd.nl/online-lezing-na.

Alexander van de Bunt
Deze Utrechtse archeoloog houdt zich naast zijn werk voor Landschap Erfgoed Utrecht ook bezig met fotografie en schrijven. Als geen ander kan Alexander van de Bunt de verhalen uit de geschiedenis van Nederland tot leven brengen. Zijn verhalen over bijzondere vondsten in de provincie Utrecht zijn o.a. te lezen op UtrechtAltijd.nl en in diverse tijdschriften. Ook verscheen in 2020 zijn eerste boek 'Wee de overwonnenen - Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landení, over de vele veldtochten van de Romeinen in onze contreien. In zijn lezing bij Museum Hoge Woerd vertelt Van de Bunt het verhaal van de volkeren die vroeger onze streken bewoonden.

Museum Hoge Woerd
Dit unieke, interactieve museum is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hťt archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is geschikt voor jong en oud en bovendien gratis te bezoeken. Wel is het maken van een reservering in verband met de coronamaatregelen momenteel verplicht. Kijk voor de actuele openingstijden op www.museumhogewoerd.nl.

Castellum Hoge Woerd
Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, het theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafť. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum de plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong en oud.

Toegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Hoge Woerdplein 1
3454PB  Leidsche Rijn
website »

Openingstijden: 19.30 tot 20.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep BeliŽn

Na de zomer of in de zomer 2021 nog een keer. Joep BeliŽn

Optreden...