RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Open Tuinendag Utrecht 2021

Tentoonstellingen, kunstroutes


Open Tuinendag Utrecht 2021

Plaats

Utrecht

Datum

zaterdag 26 juni 2021

Samenvatting

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats.

Beschrijving

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven. Vorig jaar moest deze dag door corona worden afgelast. Dit jaar zijn de voorbereidingen niet voor niets geweest; de verkoop van de passe-partouts is inmiddels gestart.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is voor liefhebbers een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere tuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn.

Dit jaar zijn 47 tuinen en hoven voor bezoekers toegankelijk. Verschillende tuinen doen al vanaf het eerste jaar mee, zoals de imposante tuin van Zuylenspiegel, de ommuurde tuin op de Oude Kamp en de intieme stadstuin achter Pausdam. Nieuw dit jaar zijn een particuliere tuin aan de Maliebaan, de tuin van sociëteit De Vereeniging aan de Mariaplaats, de tuinen van Gasthuis Leeuwenbergh en de Doopsgezinde kerk en twee tuinen aan de Lange Lauwerstraat.

De deelnemende tuinen zijn deze dag tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is onder meer verkrijgbaar bij de VVV Utrecht. Kinderen tot en met zes jaar wordt gratis toegang verleend, kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen € 7,50.

Om verzekerd te zijn van een passe-partout adviseren wij u om deze vooraf te bestellen bij de VVV-Utrecht via onderstaande link:
https://www.utrechtvoorgroepen.nl/nl/kaartverkoop-open-tuinendag-2021

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 12,50
Kosten volwassenen: 7,50Organisatie & locatie

Domplein 9
3512JC  Utrecht
website »

Openingstijden: 10.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Varen op de Kromme Rijn

Varen op de Kromme Rijn

Genieten van de natuur en van de kersen...

Zeister Muziekdagen

Zeister Muziekdagen

Internationaal Kamermuziekfestival & Masterclasses...

Nationale Orgeldag

Nationale Orgeldag

Feestelijk concert...