RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

M Magdalena in Moving Gallery

Tentoonstellingen, kunstroutes


M Magdalena in Moving Gallery

Plaats

Utrecht

Datum

zaterdag 19 juni 2021 - zondag 11 juli 2021

Samenvatting

Acht vooraanstaande kunstenaars tonen hun impressie van de meest fascinerende vrouw uit de bijbel tijdens de expositie ‘M Magdalena’ in de Moving Gallery (vanaf 19 juni). De Utrechtse galerie loopt hiermee vooruit op de grote Maria Magdalena tentoonstelling in het Catharijne Convent die een week later van start gaat.

Beschrijving

Kroongetuige, zondares čn feminist, zo beschrijft het Catharijne Convent het onderwerp van haar aankomende tentoonstelling: Maria Magdalena.
Voor de expositie M.Magdalena in de Moving Gallery nodigde gastcurator Chantal Breukers acht kunstenaars van naam uit zich te laten inspireren door deze fascinerende vrouw.

Kunstenaars Marc Mulders, Chantal Breukers, Carolein Smit, Paul de Reus, Frans Franciscus, Daniëlle Luinge, Suzanne van Oers en Diana Blok tonen hoe zij Maria Magdalena zien in al haar lichte en ook donkere facetten. Zij vullen de vijf zalen van de Moving Gallery met tekeningen, schilderijen, beelden, foto’s en video installaties. Allemaal met een originele eigen invalshoek. Dit levert een veelzijdig en spannend geheel op.


M.Magdalena loopt van zaterdag 19 juni t/m zondag 11 juli en is open op vrijdagen t/m zondagen van 12.00 tot 17.30 uur en donderdagen op afspraak.
Moving Gallery houdt zich vanzelfsprekend aan de Corona maatregelen.Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Monsigneur van de Weteringstraat 69
3581ED  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Zeister Muziekdagen

Zeister Muziekdagen

Internationaal Kamermuziekfestival & Masterclasses...

Nationale Orgeldag

Nationale Orgeldag

Feestelijk concert...