RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Openluchtconcert op Landgoed Vollenhoven

Muziek


Openluchtconcert op Landgoed Vollenhoven

Plaats

De Bilt

Datum

zaterdag 26 juni 2021

Samenvatting

Pianist Jaap Eilander speelt een toegankelijk concert in de tuinen van Landgoed Vollenhoven. Vooraf start, onder het genot van een drankje, een rondleiding door de moestuin en landschap richting de concertlocatie.

Beschrijving

Waar theaters in de afgelopen periode moeizaam een start konden maken met voorstellingen, kan er in de openlucht volop genoten worden. Zo is het idee ontstaan om een openluchtconcert te organiseren in de unieke tuinen van het Engelse landschap op Landgoed Vollenhoven. Speciaal voor dit concert wordt de grootste concertvleugel in Nederland ingevlogen. Daarop zal pianist Jaap Eilander een toegankelijk klassiek programma presenteren met werken van Bach, Sibelius en Einoudi. Het programma start met een drankje bij de oranjerie op het Landgoed waarna een wandeling door de moestuin en landschap volgt richting de vijver aan de achterzijde van Het Grote Huis. Vanaf de colonnade zal de muziek klinken en vanaf kleedjes en campingstoeltjes is het op het gazon heerlijk toeven. Tijdens het concert is het mogelijk om een drankje en een hapje te nuttigen.
Over Jaap Eilander
Luisteraars worden bij pianist Jaap Eilander niet direct overweldigd door bombastisch pianospel of uiterlijke show maar geraakt door intimiteit en de diepgang van zijn spel. Hij heeft dit bereikt door een combinatie van muzikale opvoeding, hard werken en het hebben van een kritische antenne voor juiste interpretaties. Intensieve pianolessen en veel spelen is de basis geweest voor het volgen van de conservatoriumopleiding in Den Haag en Enschede. De echte doorbraak in de concertpraktijk kwam na winst van het Petrof-pianoconcours. Na afstuderen is Eilander regelmatig te horen in concertzalen, kastelen en op privéconcerten. Ook nam hij verschillende cd’s op die ook te vinden zijn op Spotify en andere online kanalen. Zo kan Eilander ook de jongere pianoliefhebbers bereiken.
Over Landgoed Vollenhoven
Het Landgoed Vollenhoven in De Bilt is een fraai voorbeeld van een van de eerste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het landgoed werd rond 1800 in de Engelse landschapsstijl ontworpen en is sindsdien weinig veranderd. Vollenhoven is daardoor een van de weinige Nederlandse landgoederen waar veel oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven.


Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 21,50Organisatie & locatie

Utrechtseweg 65, Oranjerie 65
3732HA  De Bilt
website »

Openingstijden: 19.30 tot 22.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Zeister Muziekdagen

Zeister Muziekdagen

Internationaal Kamermuziekfestival & Masterclasses...

Nationale Orgeldag

Nationale Orgeldag

Feestelijk concert...