RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

EXPO ELLEBOOG

Tentoonstellingen, kunstroutes


EXPO ELLEBOOG

Plaats

Amersfoort

Datum

zaterdag 14 augustus 2021 - zondag 22 augustus 2021

Samenvatting

Dwalen langs 12 eilanden van 12 beeldenmakers en keramisten. Dat kan van 14 t/m 22 augustus 2021 in De Elleboogkerk te Amersfoort. Het voormalige Armando Museum brandde af en werd majestueus weer opgebouwd. Curator Gerard de Kleijn verzamelde 12 beeldend kunstenaars bij elkaar, allen ruimtelijke werkers. Tien dagen lang van 11 tot 17 uur kunt u genieten van kunst, met dagelijkse optredens, in de Elleboogkerk. Gratis entree. Zie voor het hele programma www.expo-elleboog.nl

Beschrijving

Dwalen langs 12 eilanden van 12 beeldenmakers en keramisten. Dat kan van 14 t/m 22 augustus 2021 in het voormalig Armando Museum in Amersfoort. De toegang is gratis. Waar in 2007 de brand woedde, zijn nu weer creatie en spel heer en meester.

Elleboogkerk
Het Armando Museum was gevestigd in de Elleboogkerk. Na de brand in 2007 is het gebouw in nieuwe luister hersteld. Met een lange lichtstraat in het dak en twee steunen van staal om het geheel te dragen. Er is een prachtige zaal ontstaan, een nog door weinigen ontdekte geheimzaal.

Expo Elleboog
Expo Elleboog opent op zaterdagmiddag 14 augustus. Muzikanten van de Stille Fanfare marcheren langs de Eem naar Expo Elleboog en openen zo de tentoonstelling. De tentoonstelling is voor iedereen gratis toegankelijk. Er is werk te zien van twaalf kunstenaars. Alle kunstenaars hebben een eigen eiland ter beschikking. Zo zal Marisja Smit een super hoge toren bouwen. Dat belooft spectaculair te worden voor de kijker. Marisja Smit staat bekend om haar grote gebaren. Theo van Delft maakt op zijn eiland een kunstwerk van ijs. Een subtiel gebeuren. Het eiland van Emile van der Kruk wordt bewoond door honden, zwanen en een zeemeermin. De overeenkomst tussen de twaalf kunstenaars is, dat ze ruimtelijk werk maken, 3D. Twaalf kunstenaars, twaalf eilanden.

Muzikaal programma
De tentoonstelling met beeldende kunst wordt omlijst met muziek. Het muzikale programma is net zo afwisselend als de kunst. Van klassiek tot elektronisch. Van jazz tot luisterlied. Hoogtepunt van het muzikaal programma wordt het optreden van saxofonist Menne Smallenbroek, op vrijdagavond 20 augustus tijdens zonsondergang.Neem je kussentje mee. Op 20 augustus gaat de zon om kwart voor negen onder in Amersfoort. Door de lichtstraat in het dak van de Elleboog valt steeds minder licht.Bezoekers aan Expo Elleboog zien het licht langzaamaan wegtrekken. Op dat moment begint Menne Smallenbroek (1988) te spelen op zijn baritonsax. Wie een kussentje bij zich heeft, vlijt zich op de grond en doet de ogen dicht. Totdat het helemaal donker is.

Veiling
Alle tien dagen zijn de toegang, de kunst, de brochure en de muziek gratis. Expo Elleboog wordt op zondag 22 augustus om 16.00 uur afgesloten met een veiling. Om uit de kosten te komen, stelt elke kunstenaar een klein werk ter beschikking. Wie het hoogste biedt, gaat dus ook nog met een kunstwerk naar huis.

Kunstenaars: Hannah Blom, Theo van Delft, Eveline van Duyl, Michiel Jansen, Emile van der Kruk, Jolanda Meulendijks, Frans Ottink, Marisja Smit, Gertjan van der Stelt †, Hans Suasso de Lima de Prado, Emilio Timp, Anders Wolhar.

Het gehele programma en alle kunstenaars zijn te zien op www.expo-elleboog.nl

Foto: 'Golf' van beeldend kunstenaar Michiel Jansen.


Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Langegracht 36
3811BW  Amersfoort
website »

Openingstijden: 11.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
expositie WATERDICHT

expositie WATERDICHT

Kunstexpositie op Fort Maarsseveen. ...

Eddie"s

Eddie"s

Eddie's Discparty...

KBO spellenmiddag

KBO spellenmiddag

KBO spellenmiddag...

Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...