RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kasteel Loenersloot: unieke muziektheatervoorstelling; verteller Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova

Muziek


Kasteel Loenersloot: unieke muziektheatervoorstelling; verteller Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova

Plaats

Loenersloot

Datum

zaterdag 23 oktober 2021

Samenvatting

muziekevenement met klassieke muziek op pianoforte en piano en verteller verhaal Russische schrijver Koeprin

Beschrijving

Op zaterdag 23 oktober om 20.00 uur vindt in het slot een unieke muziektheatervoorstelling plaats met als verteller de bekende (TV-)acteur Bartho Braat en pianiste Irina Parfenova. U maakt kennis met een mysterieus verhaal van schrijver Alexander Koeprin. Bewerking en regie zijn van Gerardjan Rijnders, voorheen artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam.De Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938) geniet in Nederland weinig bekendheid. Onterecht, want zijn naam is in Rusland even groot als die van Tsjechov of Tolstoi.

In zijn novelle De Granaten Armband (1911) voert Koeprin ons mee in het leven van vorstin Vera Nikolajevna en haar geheime aanbidder. Op haar naamdag stuurt hij haar een granaten armband. Dit cadeau brengt veel commotie met zich mee. Wanneer de identiteit van deze onbekende niet langer verborgen blijft, laat Koeprin ons zien hoe ver de ultieme liefde zich uitstrekt tot een niet meer in woorden te vatten tragiek. Die kan dan alleen nog maar in muziek worden verklankt: het Largo Appassionato uit de pianosonate op.2 nr.2 van Ludwig van Beethoven, zoals de schrijver dat zelf heeft aangegeven. De muziek speelt daarmee een eigen en belangrijke rol in het verhaal.

Acteur Bartho Braat, pianiste Irina Parfenova en regisseur Gerardjan Rijnders zetten dit unieke verhaal om in een muzikale voorstelling. Met deze voorstelling zullen gesproken woord, klassieke pianofortemuziek en pianospel (dus 2 instrumenten die avond!) versmelten. Bijzonder: kort na de 150ste verjaardag van Koeprin én de 250ste van Beethoven in 2020.Dit alles speelt zich voor een deel af in de sfeervolle tuinzaal van het kasteel met zijn bijzondere geschilderde behangsels, waarin al sinds de 18e eeuw regelmatig concerten gehouden worden. Ook de fraaie salon, waarin de piano, is plaats van handeling.Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 19,50Organisatie & locatie

Rijksstraatweg 211
3634AL  Loenersloot
website »

Openingstijden: 20.00 tot 21.45
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
OH What a Night

OH What a Night

OH What a Night...

Partyband Hype

Partyband Hype

Partyband Hype...

Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...