RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Onzichtbare Domtoren

Muziek


De Onzichtbare Domtoren

Plaats

Utrecht

Datum

zondag 7 november 2021

Samenvatting

Een muzikale blik op een iconisch bouwwerk

Het Zuilens Fanfare Corps creëert in zijn nieuwste voorstelling een muzikale verbeelding van het bekendste bouwwerk van Utrecht. Met afwisselende muziek en unieke beelden nemen we u mee in een mysterieuze reis door de Domtoren. De Onzichtbare Domtoren is te zien op 7 november in Theater Kikker en 27 november in ZIMIHC theater Stefanus te Overvecht.


Beschrijving

Iedere Utrechter heeft een band met de Domtoren. Dit eeuwenoude bouwwerk midden in de stad Utrecht kent een bijzondere geschiedenis. De voorstelling begint in de kelder van de toren, waar precies 700 jaar geleden de eerste steen van dit grootse bouwwerk werd gelegd. Met de typerende fanfareklanken van het Zuilens Fanfare Corps en de speciaal voor deze voorstelling vervaardigde beelden beklimmen we via imposante trappen de toren. In middeleeuwse sferen bezoeken we onder andere de privékapel van de bisschop van Utrecht en de imposante luidklokken. We zien en horen het carillon en bereiken de Renaissance. Vanachter de dikke torenmuren beleven we de verwoestende storm van 1674 en de gevaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een stevige klim eindigen we bij de spits en in het heden, waar de toren het stralende middelpunt is van het bruisende Utrecht.

Het Zuilens Fanfare Corps heeft deze bijzondere productie ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wouter Iseger (Utrecht, 1978), bas- en contrabastrombonist van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest, dirigent, klokkenluider bij het Utrechts Klokkenluiders Gilde en groot liefhebber van de Domtoren. Daarnaast werkt het Zuilens Fanfare Corps samen met verschillende partners voor vormgeving, video en techniek. Ook de stadsbeiaardier van Utrecht verleende haar medewerking aan deze voorstelling.

Zuilens Fanfare Corps

Het Zuilens Fanfare Corps heeft ruime ervaring met vernieuwende en interdisciplinaire voorstellingen. Eerdere successen van het Zuilens Fanfare Corps waren Wie was De Winter? (2018), Selma: een muzikale reis van Turkije tot Zuilen (2019) en de Zucht van Zuilen (2020). Deze voorstellingen waren een combinatie tussen theater en muziek. De voorstelling van dit jaar is een combinatie tussen film en muziek. Met deze cross-over verbeeldt en verklankt het Zuilens Fanfare Corps een Utrechts icoon op een prikkelende en nieuwsgierig makende wijze.

Met medewerking van:

Wouter Iseger (concept en bastrombone), Matthijs Iseger (artistieke vormgeving), Platform82 (video en techniek), Malgosia Fiebig (stadsbeiaardier), Theo van Soest (audio opname), Martin Wernsen (muzikale leiding) en Kim van der Zijde (productie)

Meer weten?
Voor vragen over de voorstelling kunt u terecht bij productieleider Kim van der Zijde, info@kimvanderzijde.nl, 0621460350

Toegangsprijzen

Kosten volwassenen: 18,00Organisatie & locatie

Ganzenmarkt 14
3512GD  Utrecht
website »

Openingstijden: 20.00 tot 21.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellig Discomuziek...

Boem paukeslag

Boem paukeslag

Poëziemiddag...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellige Discoparty ...