RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Top tekenaars van de krant in Moving Gallery

Tentoonstellingen, kunstroutes


Top tekenaars van de krant in Moving Gallery

Plaats

Utrecht

Datum

vrijdag 22 oktober 2021 - zaterdag 13 november 2021

Samenvatting

Moving Gallery Utrecht toont ‘Vertekend Beeld’, een unieke overzichtstentoonstelling met werk van twaalf toonaangevende illustratoren bekend door hun tekeningen in de krant.

Beschrijving

Moving Gallery toont vanaf vrijdag 22 oktober ‘Vertekend Beeld’, een unieke overzichtstentoonstelling met werk van twaalf toonaangevende illustratoren bekend door hun tekeningen in de krant.
In de ‘Kamer van de vergeten Faam’ brengt de galerie een hommage aan Frits Muller (1932-2006).

Voor ‘Vertekend Beeld’ selecteerde galeriehouder Arnoud van Mosselveld samen met bekend illustrator Max Kisman twaalf tekenaars die in de Nederlandse en internationale media naam hebben gemaakt. Van Mosselveld: “Het is een mix van gevestigde ‘wereldsterren’, veelgevraagde toppers en snel opkomend jong talent. Denk aan Joost Swarte die meermaals de voorpagina van de New Yorker maakte, aan Leonie Bos bekend van o.a. de Volkskrant, Wallpaper en de New York Times, of Paul Faassen (Volkskrant) maar zeker ook aan een jonge en zeer succesvolle illustrator als Jip van den Toorn.” Volgens de samenstellers had de selectie nog groter kunnen zijn. Moving Gallery heeft daarom de bedoeling van ‘Vertekend Beeld’ een jaarlijks terugkerende expositie te maken.

In de ‘Kamer van vergeten Faam’ wil Moving Gallery ieder jaar een (bijna) vergeten top tekenaar nog eens onder de aandacht brengen. Dit jaar brengen ze een hommage aan Frits Müller (1932-2006) die in de jaren 80 van de vorige eeuw de politieke tekeningen maakte voor o.a. NRC Handelsblad en de Haagse Post.

Max Kisman over illustratoren; “Het zijn beeldmakers. Ze geven een interpretatie van actuele gebeurtenissen en sturen zo de kijker in een bepaalde richting. Maar ze zetten je ook zelf aan het denken.”

De leidraad voor ‘Vertekend Beeld’ is de actualiteit maar die is ruim geïnterpreteerd. Corona en de Klimaatcrisis komen ruimschoots aan bod, maar de tekenaars tonen ook hun vrije werk met een grote variatie aan onderwerpen. Daarmee ontstaat een spannende en zeker ook vrolijke en kleurrijke expositie die een goed beeld geeft van wat Nederland aan (politiek) tekenaars te bieden heeft.
Een echte ‘kijk tentoonstelling’!

Vertekend Beeld loopt van vrijdag 22 oktober t/m zondag 13 november en is open op vrijdagen t/m zondagen van 12.00 tot 17.30 uur en donderdagen op afspraak.
Moving Gallery houdt zich vanzelfsprekend aan de Corona maatregelen.
Adres Moving Gallery: Mgr. van de Weteringstraat 69, UtrechtToegangsprijzen

GratisOrganisatie & locatie

Mgr van de Weteringstraat 69
3581ED  Utrecht
website »

Openingstijden: 12.00 tot 17.30
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellig Discomuziek...

Boem paukeslag

Boem paukeslag

Poëziemiddag...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellige Discoparty ...