RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vier je herfstvakantie bij Museum Hoge Woerd

Overig


Vier je herfstvakantie bij Museum Hoge Woerd

Plaats

De Meern

Datum

zaterdag 16 oktober 2021 - zondag 24 oktober 2021

Samenvatting

Maak van de herfstvakantie een Romeins avontuur voor de hele familie bij Museum Hoge Woerd met echte Romeinse soldaten en leuke workshops.

Beschrijving

In Museum Hoge Woerd valt er voor jong en oud van alles te beleven! Gedurende de herfstvakantie van zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober vinden er tijdens de reguliere openingstijden (dinsdag t/m zondag, van 10:00 tot 17:00 uur) speciale activiteiten plaats voor de hele familie. 

Ga mee op Romeins avontuur
Tijdens de herfstvakantie laten bezoekers zich meevoeren in het leven van een Romeinse soldaat door de soldatentraining op het binnenterrein te bewonderen, een kijkje te nemen in de wachttoren - waar echte soldaten de wacht houden - en het unieke verhaal van het schip De Meern 1 te beluisteren. Wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt, is van harte welkom bij de workshops waarin je zelf een chique, zilveren Romeinse speld maakt of van het Universiteitsmuseum Utrecht leert hoe je echte en neppe fossielen van elkaar kunt onderscheiden. Kijk voor het volledige programma aan speciaal aanbod tijdens de herfstvakantie op www.museumhogewoerd.nl/herfstvakantie-2021.

Museum Hoge Woerd
Dit unieke, interactieve museum voor jong en oud is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hét archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte, en de interactieve expo met o.a. een 360° film brengt de geschiedenis tot leven. Bovendien is de Hoge Woerd, het gebied waar het Castellum middenin ligt, onlangs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, samen met andere resten van de limes (Romeinse grens) in Nederland. Museum Hoge Woerd is gratis te bezoeken, hoewel een reservering vooraf sterk op prijs gesteld wordt. Kijk voor de openingstijden, het actuele aanbod en de mogelijkheid tot reserveren op www.museumhogewoerd.nl.

Meer herfstvakantie in Castellum Hoge Woerd
Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafé. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum dé plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong en oud. Ook de stadsboerderij en het theater bieden gedurende de herfstvakantie voor ieder wat wils. Dit alles zorgt er voor dat er iedere dag wat te beleven is in Castellum Hoge Woerd!

Toegangsprijzen
Organisatie & locatie

Hoge Woerdplein 1
3454PB  De Meern
website »

Openingstijden: 10.00 tot 17.00
Agendatips

 Heeft u een agendatip? Gebruik het formulier om uw agendatip te plaatsen.
Eddie''s  Discoparty

Eddie''s Discoparty

Eddie's Discoparty...

The Beukbrothers

The Beukbrothers

The Beukbrothers...

B.O.O.M.

B.O.O.M.

Bold Opera On The Move...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellig Discomuziek...

Boem paukeslag

Boem paukeslag

Poëziemiddag...

Oh What a Night

Oh What a Night

Gezellige Discoparty ...