Overvaller met doodshoofdmasker bij Lidl

© Politie Midden-Nederland
Amersfoort - Op zondagavond 25 september is het nog druk in de Lidl aan de Balladelaan. Dat weerhoudt een overvaller er niet van om toe te slaan.

Doodshoofdmasker

Rond 19.15 uur bestormt een man de winkel. Hij heeft een doodshoofdmasker op en draagt een slapwapen. Hij bedreigt één van de caissières: hij wil geld zien en wel zo snel mogelijk. De medewerkster opent de kassa en geeft hem het geld, waarna de dief het op een lopen zet. Hij spurt over de parkeerplaats, steekt de Balladelaan over en rent een steegje in tussen de Paladijnenweg en de Pyramusstraat. Daar is hij waarschijnlijk op een fiets gestapt en heeft zijn vlucht vervolgd in de richting van de Gaweinplaats.

Tweede keer

De supermarkt is een paar maanden eerder ook al overvallen door twee jongens (woensdagavond 27 juli). Die werden al snel aangehouden.

Signalement

De overvaller is ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg die avond een blauw regenpak met reflecterende strepen. Hij had een opvallend doodshoofdmasker op en droeg donkere schoenen.

Tips

Heeft u een idee wie deze overvaller is? Of heeft u de avond van 25 september iets gezien van de overval bij de Lidl aan de Balladelaan? Neem dan contact met één van de tipnummers: 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 28 september & 23 november 2022
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.