Van Gaal opent schoolvoetbalfinale: 'In mijn tijd werd ik niet door de bondscoach ontvangen!'

© RTV Utrecht / Maud ten Kate
Zeist - "Ik herinner mijn tijd van schoolvoetbal als ik dit zo zie. Maar toen werd ik niet door de bondscoach ontvangen." Louis van Gaal opent de schoolvoetbalfinale in zoals alleen hij dat kan. Op de campus van de KNVB in Zeist worden vandaag de finales van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Bij de 26 finalisten zit één school uit onze regio, namelijk het meidenteam van CBS de Uilenburcht uit Driebergen. Zij strijden vandaag voor de winst.
Bondscoach Van Gaal vertelt dat hij fan is van schoolvoetbal. "Je bent op jonge leeftijd in beweging. En dan is de kans groot dat je later ook aan sport blijft doen. Dat is goed voor de gezondheid van het lichaam. De overheid schiet tekort dat ze dat niet inzien. Sport en bewegen zorgt ervoor dat je minder zorg nodig hebt."

'Meidenvoetbal staat steeds beter op de kaart'

"De spanning zit er vol op, dat merk je wel aan alles", zegt coach Peter Adema wanneer het toernooi net is begonnen. "Dit is een hele happening natuurlijk. Ik ben meer dan trots." Hij is op verzoek van zijn oudste dochter het team gaan coachen. "Die vroeg aan mij 'Papa, dit is de laatste keer dat wij meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi. Zou je willen coachen?' Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen", vertelt Peter Adema. Het meidenvoetbal staat volgens de coach steeds beter op kaart. "Ook door de oranjeleeuwinnen. Ik vind het zeker belangrijk."
Voor de jonge spelers heeft Van Gaal nog wel wat tips. "Je moet openstaan voor de medespeler, om te beoordelen hoe goed die is. Maar het belangrijkste is dat je plezier ontleend aan het voetbal."
CBS Uilenburcht is uiteindelijk op de vierde plek geëindigd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.