Grote explosie bij woning in Odijk, politie deelt beelden van mogelijke dader

© Politie Midden-Nederland
Odijk - Het was een keiharde knal, midden in de nacht in de Dominee van Haaftenlaan in Odijk. Iemand had een explosief laten ontploffen bij één van de woningen in de straat. De dader is te zien op bewakingsbeelden die de politie vandaag heeft vrijgegeven.
De explosie vond plaats rond 03.00 uur in de nacht van 21 op 22 december. Meteen na de knal ontstond er brand en die veroorzaakte grote schade aan de woning.

Ongedeerd

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. De bewoners van de woning, een gezin met twee jonge kinderen, waren thuis op het moment van de aanslag. Gelukkig zijn zij ongedeerd gebleven. Wel is één van de ouders in het ziekenhuis onderzocht omdat hij rook had ingeademd.

Bewakingsbeelden

Op beelden van beveiligingscamera's in de omgeving is te zien hoe een persoon vlak vóór de explosie door de Wethouder Hollaan en de Dominee van Haaftenlaan loopt met een groot voorwerp in zijn handen. Na de explosie rent hij weg, zónder dat voorwerp.
De persoon op deze beelden wordt verdacht van het plaatsen van een explosief bij een woning in Odijk

Signalement

- slank/normaal postuur
- donkerkleurige kleding
- hij droeg een jas of trui tot op de heup
- strakke broek
- donkerkleurige schoenen
Wat opvalt op de beelden is dat hij of zij de linkervoet steeds iets naar binnen neerzet. En bij elke stap met de rechtervoet gaat een loszittend deel van de schoen steeds op en neer.

Tips

Weet u wie de persoon op de beelden is of heeft u andere informatie die kan helpen de persoon te vinden die deze enorme explosie op zijn of haar geweten heeft? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Grote explosie bij woning in Odijk, politie geeft beelden verdachten vrij
Uitzending 18 januari 2023
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.