RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rob de Nijs

Naam: Robert (Rob) de Nijs
Geboren: 26 december 1942 in Amsterdam
Website: robdenijs.nl
Facebook: facebook.com/rob.denijs
Biografie:
Rob groeit op in de directe omgeving van het Oosterpark, dat een belangrijke rol in zijn jeugd zou spelen. Zijn vader is eigenaar van een in Amsterdam en verre omgeving zeer bekende rijschool. In de zomer van 1945 krijgt hij een broertje: Bert.

Zoals meerdere kinderen die tijdens de oorlog ter wereld komen, heeft Rob de Nijs last van zijn luchtwegen. Muffe klaslokalen zijn uit den bozen. Samen met zijn lotgenootjes geniet hij lager onderwijs op de Openluchtschool Oosterpark. Het is hier dat zijn artistieke talenten voor het eerst de kop opsteken. Daar is ook alle ruimte voor. Er wordt op deze school veel waarde gehecht aan creatieve vakken. Tijdens schoolvoorstellingen ervaart de jonge Rob de Nijs voor het eerst hoe het is om op een podium te staan. Het blijkt, dan al, zijn natuurlijke omgeving te zijn.

Nu blijft de agenda van Rob de Nijs goed gevuld. Nieuwe platen blijven komen. Hij gaat ook elk jaar de theaters langs, die vrijwel altijd uitverkocht zijn. In 2003 en 2004 doet hij ook mee met het muziekfestijn Vrienden van Amstel, wat hem in contact brengt met een nieuw, jonger publiek.