RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grad Damen

Naam: Grad Damen
Geboren:  4 december 1982 in Breda
Website: gd.cannonballmedia.nl/
Facebook: facebook.com/GradDamen
Biografie:
Grad Damen werd op 4 december 1982 geboren in een woonwagenkamp in Breda. Als 17-jarige trad hij op in Café Bolle Jan, de kroeg van René Frogers vader. Damens serieuze doorbraak volgde in 2000 met Alisha, een vertaling van Julio Iglesias' Un canto a Galicia. Dit lied behaalde de 22e plaats in de Nederlandse Single Top 100.

Damen trad daarna regelmatig op en tijdens een van die optredens kwam hij ook zijn huidige vrouw tegen, met wie hij twee zonen heeft. De volkszanger André Hazes, met wie Damen bevriend was, verzorgde een privéoptreden tijdens het huwelijk van de Bredase zanger. In 2006 was Damen te zien bij SBS 6 met zijn eigen tiendelige reallifesoap Helemaal Grad.

In 2008 bracht Damen het album Kom weer bij mij uit. Daarop volgde in 2009 na jaren weer een theatertour door verschillende theaters in Nederland en het album Goed in mijn vel. Begin 2010 scoorde Damen een grote hit in de Single Top 100. Het nummer Ik hou het meest van jou was het eerste nummer dat hij zelf geschreven had, speciaal voor zijn vrouw Danielle.