RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mike van Dijk

Naam: Mike van Dijk
Geboren:  1975 in Oldenzaal
Website: mikevandijk.nl/
Facebook: facebook.com/mike.vandijk
Biografie:
Met de release van zijn nieuwste album staat Mike van Dijk aan de vooravond van een nieuwe stap in zijn jonge carriere. De sympathieke zanger keert terug, naar zijn muzikale roots. Hollands repertoire in een geheel eigen jasje. Geproduceerd en opgenomen in de Rooftop Studio’s te Holten onder de leiding van Edwin van Hoevelaak.

Geboren in Oldenzaal (1975) krijgt Mike van Dijk het Nederlandse lied met de paplepel ingegoten. Aangemoedigd door dierbaren en goede vrienden besluit de sympathieke zanger, inmiddels 28 jaar, een eerste album op te nemen. Een album met eigen repertoire. geproduceerd door Rinus Ponsen,en nummers van onder meer van Manfred Jongenelis. ”Maria Maria” is tot op de dag van vandaag Mike’s muzikale visitekaartje en klinkt ieder optreden weer, Het album ”Verloren tijd” (2004) is het spraakmakende debuut van Mike van Dijk .In november 2005 gevolgd door het tweede album ”Ik kan niet zonder jou”, geproduceerd door Martin Sterken (onder meer Jannes, Bouke, en Harm Wolters). Het is de opvolger
van de succesvolle hitsingle “Met lege Handen”. Op het album staan naast prachtige ballads en up-tempo songs ook een uitnodigende wals.

In het land treedt de inmiddels in Enschede woonachtige zanger en trotse vader van zoon Jaimy, veelvuldig op in de spotlights. Op cd-gebied lijkt het stil. De bekende stilte voor de storm. Mike komt via zijn tekstschrijvster Alie Bakker in contact met accordeonist Rolus Karssen,die Mike op zijn beurt in contact brengt met Edwin van Hoevelaak.In de Rooftop Studio werkt Mike,onder Edwin’s leiding,aan een nieuw repertoire.

“Liedjes met gevoel, ieder liedje heeft een verhaal en is mij op het lijf geschreven" verteld Mike.”Met dit album keer ik terug naar mijn muzikale roots, de herkenbare sound en het eigen geluid van mijn eerste album. Het voelt goed”.

Het is duidelijk, Mike van Dijk staat aan het begin van een veelbelovende nieuwe toekomst. Een (van) Dijk van een nieuwe single, een Dijk van een album. uitgebracht op het Heroe Music Label. Het label van Mike’s boekingskantoor Artiestenbureau Henk Roelofs