RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wesley Bronkhorst

Naam: Wesley Bronkhorst
Geboren:  23 oktober 1982 in Amsterdam
Website: weslybronkhorst.nl/
Facebook: facebook.com/weslybronkhorst
Biografie:
Als een artiest steeds vaker voor optredens wordt gevraagd, van ieder optreden een groot feest weet te maken, in de ArenA heeft gestaan voor een uitzinnige menigte van 40.000 mensen en een grote groep trouwe fans heeft die naar ieder optreden komt kijken, kan dat maar één ding betekenen: Wesly Bronkhorst, de rasechte Amsterdamse zanger is een artiest die nog veel van zich zal laten horen!

De passie voor het zingen en de liefde voor zijn publiek zitten diepgeworteld in deze 30-jarige zanger en dat is te zien! Iedere keer weer weet hij de zaal voor zich te winnen met zijn innemende verschijning en overtuigende performance.
Als kind was Wesly al veel met muziek bezig. Van jongs af aan hield hij er al een eigen stijl op na: “Op school was iedereen fan van de ‘Backstreetboys’ en ‘Take That’, toch bleef hij thuis gewoon de platen van ‘The Cats’ en ‘Elvis’ draaien. Eigenlijk wil hij nog steeds graag nét even anders zijn dan andere Nederlandstalige artiesten, hij wil zichzelf graag onderscheiden.”
De periode bij Café Bolle Jan in Amsterdam is een ommekeer in Wesly’s carrière geweest. Drie jaar lang was hij daar één van de vaste zangers. “Bij Café Bolle Jan heeft hij veel geleerd. Op het gebied van zingen maar zeker ook op het gebied van contact met zijn fans. De fans zijn enorm belangrijk voor hem, Wesly onderhoud daarom graag een warm contact met ze. Bovendien houd hij van gezelligheid en is graag onder de mensen, dus dat komt goed uit.”
In de loop van de tijd heeft Wesly op tal van grote podia zijn opwachting gemaakt: het Jordaanfestival, de viering van honderd jaar Albert Cuyp in Koninklijk Theater Carré, Grootse Gala’s en Bedrijfsevenementen maar zijn hoogtepunt beleefde hij toch wel in mei 2008 tijdens het concert ‘Samen met Dré’ in de Amsterdam ArenA. “Hoe groot een zaal is maakt hem niet uit. Wesly kan enorm genieten van een feesttent met vierduizend man, maar ook van optredens voor kleinere groepen.
Als de mensen het naar hun zin hebben en goed reageren, heeft Wesly een topavond.
Het meest trots is Wesly op zijn optreden in de Amsterdam ArenA, tijdens het concert ‘Samen met Dré. Een prachtig ballet, een grandioos orkest en veertigduizend mensen in het publiek. Wesly zong ‘Zeg Maar Niets Meer’ en het stond als een huis.” Dat is nu precies wat Wesly zo bijzonder maakt, waar hij ook optreedt, iedereen doet mee en het wordt altijd een groot feest.
Wesly timmert flink aan de weg. Eind 2003 gooide hij hoge ogen met zijn eerste single en zelfgeschreven nummer ‘De Zon Die Schijnt’. In 2007, als Wesly met productiemaatschappij Cat Music in contact is gekomen, brengt hij nog drie singles uit: De single ‘Pijn’, was een veel gedraaid nummer op Radio 2. ‘De Lucht was Blauw’, kwam op nummer 23 in de Mega Charts en verscheen op het verzamelalbum Après Ski deel 19. ‘Kom Maar Bij Mij’ verschijnt als laatste single vlak voor het uitkomen van het gelijknamige album ‘Kom Maar Bij Mij’ dat november 2007 uitkomt.