RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Marco Borsato

Naam: Marco Borsato
Geboren:  21 december 1966 in Alkmaar
Website: borsato.nl/
Facebook: facebook.com/borsato.marco
Biografie:
Het werd tijd”, erkent Marco Borsato, als hij hoort dat tussen het nieuwe album Duizend Spiegels en Dromen Durven Delen ruim drie jaar zit. “Aan de andere kant: Ik wilde niets forceren. Deze plaat is organisch ontstaan. Stap voor stap. En van binnenuit.”
De carrière van Marco Borsato telt inmiddels 23 jaar. In die tijd heeft de zanger alles meegemaakt wat een artiest zich kan wensen: met bijna 40 hits en een ongekend goed gevulde prijzenkast behoort Borsato tot de succesvolste vocalisten uit de muziekgeschiedenis van ons land.“Ik verkeer in een bevoorrechte positie. Daar ben ik me van bewust. Dat komt mede omdat ik ook de andere kant van de medaille heb ervaren. In 2009 ben ik zakelijk natuurlijk diep gevallen. Door die ervaring is er heel wat rook in mijn hoofd opgetrokken. Ik doe alleen nog maar wat ik wil en wanneer ik dat wil.
Een houding die ik me durf te permitteren, omdat ik heb ervaren dat mijn publiek  vertrouwen heeft in de keuzes die ik maak. Die wetenschap zorgt voor rust aan de basis."

Duizend Spiegels kan worden beschouwd als een plaatsbepaling. De songs van Borsato en zijn vaste componist John Ewbank zijn onderdeel geworden van het culturele erfgoed: miljoenen Nederlanders hebben bij liedjes als Binnen, Rood, De Waarheid of Dochters – om er enkele te noemen – hun eigen herinneringen en beelden, die vaak teruggrijpen naar gelukkige of sombere ijkpunten in het leven. Muziekliefhebbers herbeleven dankzij Borsato’s oeuvre hun geluksmomenten, vinden troost in tekst en compositie, of hebben er houvast aan. “Dankzij de sociale media heb ik veel en direct contact met mijn publiek. Het maakt me trots als ik lees wat voor soort relaties mensen met mijn werk hebben. Dat is niet van te voren te bedenken of te plannen. Zoiets ontstaat, en gaat een eigen leven leiden.”