RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Danny de Munk

Naam: Danny de Munk
Geboren: 19 februari 1970 in Amsterdam
Website: dannydemunk.nl/
Facebook: facebook.com/dannydemunk
Biografie:

Danny de Munk werd op 12 jarige leeftijd gekozen na de vele audities voor de nieuwe film Ciske de Rat. Om de rol van Ciske V...rijmoeth (Ciske de Rat) te spelen.

Dick van der Velde was de allereerste, in de versie van Ciske de Rat die in 1955 uitkwam. Hij gaf voor de camera gestalte aan het straatschoffie Ciske de Rat. In 1982 vond producent Wim Verstappen het tijd om te beginnen aan een nieuwe versie van dit jaren vijftig-speelfilmsucces. Dus moest er ook een nieuwe Ciske komen. Een jonge knaap die het publiek van groot tot klein voor zich zou weten te winnen. Verstappen stapte naar Privé en liet het weekblad een advertentie plaatsen waarin nieuwe Ciskes werden gevraagd zich aan te melden. Het resultaat bestond uit een stapel van drie-en-een-half duizend aanmeldingen. Regisseur Guido Pieters selecteerde uit dit aanbod zo'n duizend jonge sterren in spé, die werden uitgenodigd om naar het Amsterdamse hotel Krasnapolsky te komen.

Het werd de meest massale auditie ooit. Het werd zó druk en warm dat diverse aspirant-Ciskes flauwvielen. Alle jongetjes hun screentest afleggen voor een videocamera. Sommigen declameerden een tekst, anderen zongen een liedje of improviseerden een stukje. Producent en regisseur waren onder de indruk van de originaliteit van de vaak veelbelovende kereltjes, die in de camera keken met een blik van: 'Hier ben ik!' Ze hadden tien dagen uitgetrokken om alle videobanden te bekijken. Uit de duizend kandidaten werden twintig Ciskes gekozen voor de shortlist, en ook selecteerden de filmmakers de 40 klasgenoten van Ciske. Het zou nog een paar weken duren tot de nieuwe Ciske de Rat werd voorgesteld aan het publiek, en als we vanuit het verleden even naar de toekomst kijken, dan weten we dat Danny de Munk Ciske zou worden. De opnames vonden plaats in 1983 en beleefde een Koninklijke première in het Tuschinski theater Amsterdam.Biografie Danny de Munk:
Danny de Munk werd als twaalfjarige jongen bekend in Nederland toen hij de hoofdrol speelde in de speelfilm Ciske de Rat. De film kwam in 1984 uit en de titelsong 'Ik voel me zo verdomd alleen' werd een nummer 1-hit in Nederland.

Korte tijd later scoorde hij een grote hit met het nummer 'Mijn Stad'. In 1986 speelde Danny de Munk mee in de film 'Op hoop van zegen', waarvan hij de titelsong 'Ratsmodee' zong. In deze jaren scoorde hij nog verschillende Top 40-hits. Ook speelde Danny de Munk een rol in de speelfilm All Stars.

In 1991 scoorde Danny de Munk een Top 40-hit, met de titelsong van de op dat moment zeer populaire Nederlandse comedy-serie Vrienden voor het Leven. Danny de Munk ging zich toeleggen op het spelen in musicals. Hij speelde onder meer in Les Misérables (1991), Cyrano de musical (1992-1994), Pump boys and dinettes (1994), De Jantjes (1996), Blood Brothers (1998), Titanic - de musical (2001), Copacabana (2002), The Lion King (2005-2006) en The Wiz (2006).

In 2004/2005 stond Danny de Munk in de Nederlandse theaters met zijn eigen muziekshow 'Danny de Munk live!'. Op het podium werd hij bijgestaan door Nurlaila Karim, Caselyn Francisco en Sandy Kandau.

Van 2007 tot 2009 schitterde Danny de Munk in de musical Ciske de Rat in zijn eerste rol. Ondertussen is op 17 oktober 2008 is Danny's nieuwe album 'Hart en Ziel' uitgekomen.

De Munk is ambassadeur voor Nationale Vereniging de Zonnebloem. Hiervoor schreef hij zijn nummer "Bloemetje" van zijn cd Hart en Ziel. In 2010 kwam De Munk met een nieuw levenslied album genaamd "Dit is mijn leven". In januari kwam de gelijknamige single uit die ook de titelsong was voor de docu-soap: "Danny & Jenny gaan verhuizen".