RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Thomas Berge

Naam: Thomas Berge (Chiel Ottink)
Geboren:  25 januari 1990
Website: thomasberge.nl/
Facebook: facebook.com/ThomasBerge
Biografie:
Thomas viel ooit op tijdens een kerkdienst, waar hij van de dirigent van het plaatselijk kerkkoor een solo mocht zingen. Hij kreeg, ondanks dat dit ongebruikelijk voor de kerkgangers was, een geweldig applaus. Vanaf dat moment denkt Thomas er voor het eerst serieus over na om een zangcarrière op te bouwen. Na een paar maanden krijgt Thomas de mogelijkheid om in de plaatselijke musical “Oliver” de hoofdrol te vertolken. Hij heeft de smaak te pakken en speelt hij daarna verschillende rollen in andere musicals. Zo kan hij steeds weer zijn talenten showen.

Tijdens de musical “De geheime tuin” valt zijn stem op bij een aantal platenproducenten. Er worden verschillende proefopnames gemaakt en deze verlopen zeer succesvol. Van de single 'Mijn luchtballonnen' worden 80.000 stuks verspreid via postorderbedrijf Neckermann. In maart 2004 zendt de TROS een prachtige special rond Thomas uit, welke later ook door de BVN Wereldomroep wordt uitgezonden. Vanaf dat moment wordt Thomas' succes alleen maar groter en treedt hij op bij verschillende radio- en televisiestations.

Thomas is nog altijd druk met zingen, maar is ook geregeld op tv te zien. Zo nam hij al deel aan programma's als 'Sterren dansen op het ijs' en 'Hider in the house'. In het najaar van 2009 bracht hij zijn nieuwste album, 'Kon ik maar even bij je zijn' uit.

In maart 2010 werd Berge vanwege verslaving aan drank en drugs, enige tijd opgenomen in een afkickkliniek. Tijdens de paasperiode van 2011 wordt het optreden van Thomas in het mega event The Passion, waarin hij naast zijn zangkwaliteiten ook zijn acteerkwaliteiten kan tonen, goed ontvangen.