RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dries Roelvink

Naam: Dries Roelvink
Geboren: 1 januari 1969
Website: driesroelvink.nl/
Facebook: facebook.com/GradDamen
Biografie:
Dries Roelvink werd op 1 januari 1959 geboren in Amsterdam. Doordat hij opgroeide in de Jordaan kreeg hij veel mee van de echte volksmuziek.

In 1982 won Roelvink een talentenjacht in de Shorts of London op het Rembrandtplein te Amsterdam en stortte zich op het zingen, wat hem twee jaar later een platencontract opleverde. Zijn eerste bekende lied is uit 1993 genaamd Maria Magdalena" dat vier weken lang in de hitparade stond. In 1997 nam hij samen met Ben Cramer de single Amper negen jaar op. In 1994 en 1995 nam hij de twee liedjes Door jou ga ik leven en De hele wereld mag het weten op. Het eerstgenoemde lied stond vier weken in de hitparade, het laatstgenoemde drie weken.

In 2005 kreeg de Jordanees een eigen realitytelevisie Ik ben Dries op de Amsterdamse zender AT5 en later op SBS 6. In 2007 was hij te zien in vijf afleveringen van het televisieprogramma Sterren Dansen op het IJs, eveneens van SBS 6.

Na een oproep van Roelvink om zijn single "Alleen door jou" te downloaden kwam deze op 13 augustus 2010 binnen op nummer één in de Single Top 100. Na ruim 25 jaar zingen is dit zijn eerste nummer 1 hit.