RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ray Klaassen

Naam: Ray Klaassen
Geboren: 1972
Website: rayklaassen.nl/
Facebook: facebook.com/ray.klaassen
Biografie:
Ray Klaassen bekend van de allereerste editie van de RTL4 kijkcijferhit ‘The Voice Of Holland’ speelde al gitaar voordat hij het woord gitaar uberhaupt kon uitspreken.  Zijn vader speelde klassiek piano, wat een geweldige basis bleek voor zijn werk van nu.
Als jochie van 11 begon hij met klassieke gitaarlessen. Hij volgde later een 2-jarige zangopleiding (AVLM) in Hilversum bij Conamus. Zijn eerste album: 'Waar is de liefde' bracht hij rond zijn 20e uit'. In die tijd trad Ray al zeer regelmatig op met diverse bands. Ray ontwikkelde zich verder als singer-songwriter.

Vanuit zijn werk als webmaster bij Sky Radio en Q-music ontstond er een kans om studiowerk te verrichten bij radiolegende Jeroen van Inkel in de ochtendshow. Ray was toen al zo bezeten van zijn vak dat collega’s hem regelmatig kwijt waren op de afdeling. Ray kreeg samen met Joost Griffioen een eigen item in de ochtendshow op Radio Veronica: ‘Een Wijssie voor een Meissie’. Hij schreef samen met producer/sidekick Joost Griffioen Jeroen’s bekendste jingle: ‘M’n dag is goed’. Maar toen van Inkel van Veronica naar Q-music ging, ging Ray ook. En ook daar veroverde Ray een plek in de ether. Wederom een item in de ochtendshow samen met Joost:  ‘Zeg het met een lied’. Toch besloot Ray het diepe in te duiken en er volledig voor te gaan. Hij nam afscheid van zijn vaste job en koos voor het artiestenvak. 

Je hoorde Ray ook dagelijks in tv-producties en op landelijke radio, bijvoorbeeld in de jingles van Q-music, 100%NL, radio 538, Radio Veronica en 3FM. Sinds 2006 schrijft Ray popnummers voor diverse bekende artiesten. Ray’s landelijke bekendheid kreeg in de zomer van 2010 een enorme boost. Met zijn rode puntschoenen overviel hij de kijker met een sublieme auditie die alle coaches direct deed omdraaien. Onder leiding van coach Jeroen van der Boom strandde hij op een mooie 17e plaats. Hij liet tenminste 7000 auditanten achter zich en kijkt met heel veel plezier 
terug naar een mooie ervaring die hem veel heeft gebracht.

Na 'The Voice' bracht Ray 2 singles op de markt; ‘Tussen nu en nooit’ en ‘Ik ben terug’. Deze laatste single bereikte de top 10. Beiden zijn nog steeds te horen op 100%NL. Op dit moment werkt Ray aan nieuwe singles en een album.
Ray treedt op in binnen- en buitenland. Solo of met band.

Biografie:
Ray Klaassen bekend van de allereerste editie van de RTL4 kijkcijferhit ‘The Voice Of Holland’ speelde al gitaar voordat hij het woord gitaar uberhaupt kon uitspreken. Muziek werd hem thuis met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde prachtig klassiek piano, wat een geweldige basis was voor zijn werk van nu.

Toen Ray amper 11 was begon hij met klassieke gitaarlessen en volgde later hij, toen hij 22 was, een 2-jarige zangopleiding (AVLM) in Hilversum. In die tijd trad Ray al zeer regelmatig op met diverse bands. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en deed Ray besluiten om op eigen benen verder te gaan en vanaf dat moment uitsluitend met zijn gitaar het land in te trekken. Ray wilde eerlijke muziek brengen. Puur en recht uit het hart.

In 2011 bracht hij de allereerste single na The Voice uit. Het prachtige ‘Tussen Nu en Nooit’ werd door Ray zelf geschreven. Ook de opvolger "Ik ben terug" is door Ray zelf geschreven.