RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ronnie van Bemmel

Naam: Ronnie van Bemmel
Geboren: 6 juli 1965
Website: ronnievanbemmel.nl/
Facebook: facebook.com/RonnievanBemmel
Biografie:
6 November 1993.
Op deze dag gaf Ronnie zijn allereerste optreden.
Dat gebeurde in een café te Nieuwegein, zijn geboorteplaats.
Zo zenuwachtig als dat hij toentertijd aan dat optreden begon, zo zeker staat hij nu op menig podia, met uiteraard voor ieder optreden een stukje gezonde spanning.
Het is hem aan alles te zien, dat hij er zelf bijzonder veel plezier aan beleefd, maar op zijn gelukkigst is, wanneer zijn publiek datzelfde gevoel ervaart.
En nu, 21 jaar verder, staat hij nog net zo stralend op het podium als die eerste dag in 1993.
Een artiest, in hart en nieren.

Stil gezeten heeft hij niet.
Hij heeft inmiddels al aardig wat leuke titels op zijn naam staan.
Om er een paar te noemen, de single’s “Laat het licht maar uit”, “Delilah”, het fantastische album “Alles Vergeven”, welke voort kwam uit Tros Talentenjacht, “De weg naar Thialf”, en met glans won door de meest gedownloade single “Dichtbij”. Zijn paradepaardje is toch nog steeds het liedje “Jamie”. Dit liedje waar je altijd vrolijk van wordt heeft hem landelijk dan ook de nodige naamsbekendheid opgeleverd. De stad Utrecht heeft één van zijn liedjes in het bijzonder, in haar hart gesloten. “Ti Amo”. Zowel de oude als de jonge garde zijn totaal verknocht aan dit prachtige nummer, wat zeker te maken heeft met de op 29 november 2005 overleden FC Utrecht speler, David di Tommaso. Met trots, heeft Ronnie dit nummer dan ook in het stadion mogen zingen, bij de onthulling van het borstbeeld van David.

Zijn carrière heeft tot dusver zeker een aantal mooie hoogtepunten gekend. In 2007 gaf Ronnie een live concert met begeleiding van orkest “Dolf de Vries Music Train”, in het grote Beatrix Theater te Utrecht. Stijf uitverkocht en stijf van de zenuwen. Maar geweldig, en iets om altijd met veel trots op terug te kijken. Van dit concert is tevens een live dvd verschenen.

In 2010 werd Ronnie gevraagd op te treden voor onze soldaten in Afghanistan. Daar hoefde hij niet lang over na te denken en in oktober dat jaar reisde hij af naar Kandahar.

Biografie:
Ronnie van Bemmel is geboren op 6 juli 1965 in Nieuwegein. Sinds 1993 timmert hij aan de weg in het artiestenvak. In 1994 kwam zijn eerste album uit getiteld "Hallo mooie meid". Twee jaar later volgden de singels "Komediant" en "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben". Dit waren liedjes afkomstig van het daarop volgende album "Lang leve de lol". Een tijdje maakt Ronnie samen met Ed Nieman deel uit van het après-ski duo Die Knapen.

In september 2007 werd Ronnie van Bemmel uitgeroepen tot winnaar van de TROS talentenjacht ‘De weg naar Thialf’. Zijn single ‘Dichtbij’ was vaker gedownload dan de single van de andere finalist.Als prijs kreeg Ronnie een platencontract en mocht hij optreden tijdens het ‘Muziekfeest op het ijs’ in Thialf in Heerenveen.