RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alex (Wielders)

Naam: Alex Wielders 
Geboren: 27 december 1971 

Alex in Artiest Centraal:
Sonja van Stek spreekt met Alex.


Biografie Alex:
Alex Wielders werd geboren op 27 december 1971 in Leiden. Hij treedt op onder de artiestennaam Alex. Wielders groeide op in Katwijk in een zeemansgezin met oudere broers en zusters.

Toen hij zeven jaar oud was overleed zijn vader en zijn broer. Beiden waren zeelieden geweest en dit verlies leidde er later toe dat hij het nummer Zeeman schreef. Na het overlijden van zijn vader hertrouwde zijn moeder en kreeg hij er nog een halfbroertje bij.

Als jongen zong hij veel en trad op voor de lokale radio. Na zijn middelbare school werkte hij een tijdje bij een bloemenveiling en in de horeca. Hij maakte een debuutsingle in 1995 met de naam Tijger Op De Steiger. In 1998 maakte hij de single Ajax De Kampioenen. In 1999 ging hij werken in het café Bolle Jan in Amsterdam waar hij veel succes kreeg met zijn zangoptredens.

In 2000 scoorde Wielders een megahit met Een bossie rooie rozen. De opvolger was Jij bent 't type waar ik voor ga. Sindsdien had hij nog enkele hits zoals Gekkenhuis en Festival van liefde. Het succes van de eerste hit leidde tot optredens in televisieprogramma's als Big Brother en De Bus.