Vrouwen kijken pincode af en stelen portemonnee

© Politie Midden-Nederland
LEIDSCHE RIJN - Twee jonge vrouwen kijken de pincode af van een 68-jarige vrouw bij Jumbo in Winkelcentrum Leidsche Rijn. Het lukt ze ook om de portemonnee te stelen en pinnen niet veel later ruim 1000 euro van haar rekening.
afkijken
Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe de twee vrouwen samenwerken. Als het slachtoffer met haar pinpas afrekent, leidt één van de twee vrouwen de cassière af, zodat de ander ongemerkt de code kan afkijken.
volgen
Dan volgen ze de vrouw. Als ze bij de oplaadpaal haar OV-chipkaart oplaadt, staan de vrouwen weer dichtbij. Daarna gaat de vrouw op weg naar huis. Ze is onlangs geopereerd en loopt daarom met een kruk. De vrouwen lopen heel dicht achter haar. Dat is waarschijnlijk het moment dat ze de portemonnee stelen. Als de vrouwen plotseling de andere kant oplopen, controleert ze haar tas en ziet ze dat haar portemonnee weg is.
pinnen
Nog voordat de pinpas geblokkeerd kan worden, duiken de vrouwen op bij de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en pinnen ruim 1000 euro van de rekening.
signalementen
Verdachte 1
- blanke huidskleur
- bruin haar, knot
- roze/paars t-shirt
- rok, wit/zwarte strepen
- grijze sjaal
- witte sneakers
- zwarte handtas
Verdachte 2
- blanke huidskleur
- donker haar
- donkerblauw t-shirt, EVA
- zwarte driekwart broek
- zilverkleurige schoenen
- zwart petje, Nike
- crèmekleurige handtas

TIPS

Help voorkomen dat ze hun trucs nog vaker toepassen. Herkent u ze? Bel de tiplijn: 0800 - 7000 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Fragment uitzending
Uitzending 1 februari & 18 juli 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.