Voor duizenden euro's gestolen bij Kruidvat

© Politie Midden-Nederland
LEERDAM - Eén man heeft in de periode tussen half september en half oktober voor duizenden euro's aan dure crèmes en opzettandenborstels gestolen bij Kruidvatwinkels in heel het land. In Leerdam sloeg hij twee keer toe op één dag.

Bewakingsbeeld

Op beelden is te zien hoe de man tot twee keer toe de winkel binnenloopt en bij het schap van de opzettandenborstels uitgebreid de tijd neemt om beetje bij beetje verpakkingen in een geprepareerde tas te stoppen. Hij haalt het hele schap leeg. De diefstal van potjes gezichtscrème van Bioderma is niet goed te zien op de beelden.

Betrapt

De medewerkers zien het lege schap en vullen het bij. Later diezelfde dag komt de man terug. Weer stopt hij zijn tas vol met opzettandenborstels. Deze keer heeft een medewerkster hem in de gaten en probeert hem tegen te houden. Maar de man duwt haar opzij en loopt de winkel uit.
Alleen in het filiaal in Leerdam steelt de man op één dag 30 potjes gezichtscrème en 49 verpakkingen met opzettandenborstels van Oral-B.

Landelijk

De afdeling beveiliging van het Kruidvat ontdekt dan dat in meer filialen door het hele land dezelfde artikelen zijn verdwenen. Op bewakingsbeelden is steeds dezelfde man te zien. In totaal bedraagt de waarde van de gestolen artikelen enkele duizenden euro's.

Signalement

- blanke/lichtgetinte huidskleur
- 30-35 jaar
- ongeveer 1.80m, normaal postuur
- donkerbruin haar, bakkebaarden
- hij droeg een donkerblauwe spijkerjas met zwarte stoffen mouwen
- wit of grijs t-shirt
- donkerblauwe spijkerbroeken
- lichtkleurige sportschoenen, Nike
Toen de medewerkster hem probeerde tegen te houden hoorde ze dat hij sprak met een sterk buitenlands accent.
Bij de winkel in Leerdam had hij een oranje Albert Heijn-tas bij zich met de toepasselijke tekst 'Hamsteren' erop.

Tips

Kent of herkent u de man die op grote schaal opzettandenborstels en gezichtscrème hamstert? Bel met uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 15 februari & 25 juli 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.