Gewapende overval op juwelier Heart and Arrow

AMERSFOORT - UPDATE 4 oktober 2021: De politie heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Amersfoort. Op 4 oktober 2021 stond hij voor de rechter en bekende de overval.
De eigenaresse van juwelier Heart and Arrow in Amersfoort is op donderdag 13 februari druk aan het telefoneren als er een gewapende man de winkel binnenkomt. Hij bedreigt haar met een vuurwapen en eist gouden ringen.

Toren

De trouwringenzaak is gevestigd in één van de torens van de monumentale Kamperbinnenpoort. Via een smalle trap komen klanten terecht in de kleine winkel. De eigenaresse is zo verwikkeld in haar telefoongesprek, dat ze niet op de bewakingsbeelden ziet dat een gemaskerde man de trap opkomt.
Trouwringenzaak 'Heart and Arrow' is gevestigd in één van de toren van de Kamperbinnenpoort
Trouwringenzaak 'Heart and Arrow' is gevestigd in één van de toren van de Kamperbinnenpoort © RTV Utrecht

Goud

Met twee passen staat hij bij haar en richt een vuurwapen op haar. Hij wil goud. Ze vertelt hem dat de ringen in vitrines dummies zijn, dus niet veel waarde hebben. Toch wil de overvaller de ringen hebben. Om te voorkomen dat hij de vitrines stuk slaat, opent ze zelf de vitrines. Hij laadt dan zeker tien tray's met ringen in een rode boodschappentas van Dirk van den Broek.

Vlucht

De eigenaresse ziet kans om naar buiten te vluchten en een buurman te waarschuwen. De overvaller schrikt daarvan en gaat ervandoor. Een getuige ziet dat hij vanuit de winkel linksaf de Weversingel oprent en verdwijnt in de Breedesteeg. Zijn wapen verliest hij onderweg en blijft op straat achter. Dat is meegenomen door de recherche en wordt onderzocht op sporen.

Signalement

- 20/30 jaar
- 1.70m
- normaal postuur
- donker regenpak, reflecterende baan op jas en bij enkels
- donker petje (onder de capuchon van de regenjas)
- zwarte handschoenen, Nike
- shopper Dirk van den Broek
De overvaller had zijn gezicht helemaal afgedekt, daardoor weten we niet wat zijn huidskleur is. Volgens het slachtoffer sprak hij met een buitenlands accent. Zelf vermoedt ze dat het een Marokkaans accent was.

Tips?

Het kan zijn dat de dader de sieraden - al zijn het dummies - heeft aangeboden bij opkopers. Als opkopers van sieraden zich hier iets van kunnen herinneren, hoort de politie dat graag.
Uitzending 4 april & 29 augustus 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.