Man bedreigt bouwvakker met vuurwapen

AMERSFOORT - UPDATE 10 januari: De politie heeft een 38-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Fietser

De bouwvakker is woensdagmiddag 19 februari met z'n collega's bezig met de renovatie van de flats aan de Ariaweg in Amersfoort. Rond 13:45 uur is hij bezig om steigermateriaal te verplaatsen. Hij rijdt met z'n heftruck achteruit, als er ineens een fietser achter hem langs schiet. Hij schrikt hier zo van, dat hij de fietser verwijtend aankijkt. De fietser stopt, maakt een denigrerende opmerking naar de bestuurder en zegt; "Je bent in mijn wijk, ik woon hier!" Vervolgens fietst de man verder.

Pauze

Vijf minuten later komt de man terug, dit keer te voet. Hij loopt op de bouwvakker af, die op dat moment aan het schaften is. De man zegt nogmaals dat het 'zijn' wijk is en haalt een vuurwapen tevoorschijn, laadt het door en richt het op de bouwvakker. Daarbij uit hij ook een doodsbedreiging.

Bewapend

De bouwvakker is bang dat de man gaat schieten. Uit angst doet hij een stap naar achteren, waarna de dader hem volgt en nogmaals benadrukt dat het "zijn'' wijk is en dat de bouwvakker respect moet tonen. Dan gaat de man ervandoor.

Politie

112 wordt gebeld en de buurt wordt uitgekamd, maar de man wordt niet gevonden. Hij benadrukte meerdere malen in de wijk te wonen, dus het is aannemelijk is dat hij ergens rond de Ariaweg woont.
Fragment uitzending Bureau Hengeveld
Uitzending 4 april, 22 augustus & 14 oktober 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.