Ruzie mondt uit in beschieting

© RTV Utrecht
UTRECHT - Zes mannen spreken met elkaar af in Utrecht om een zakelijk geschil te bespreken. Dat mondt uit in een beschieting waarbij twee mannen gewond raken.
Het tankstation waar de mannen afspraken.
Het tankstation waar de mannen afspraken. © RTV Utrecht

VW POLO

De groep spreekt op dinsdag 10 maart rond 22.15 af bij tankstation Haan aan de Beneluxlaan. Het gaat om vier mannen uit Amsterdam en twee mannen uit Utrecht. De Amsterdammers rijden in een grijze Volkswagen Polo en de Utrechters in een zwarte Volkswagen Polo. Ze rijden door naar de Zeehaenkade, iets verderop. Bij een braakliggend terrein stappen ze uit. Vervolgens ontstaat er een discussie die hoog oploopt.

VUURWAPEN

De twee Utrechters trekken op een gegeven moment een vuurwapen en schieten twee van de Amsterdammers neer. De schutters stappen in hun zwarte Polo en gaan ervandoor. 112 wordt gebeld en de neergeschoten mannen worden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze behandeld worden aan hun schotwonden. De politie komt ter plaatse en zoekt de omgeving af naar de twee daders. Helaas worden ze niet gevonden.

A12

Uit onderzoek blijkt dat de Utrechters in hun zwarte Polo via de Zeehaenkade langs het Merwedekanaal zijn gereden in Zuidelijke richting. Daarna zijn ze de Winthontlaan opgereden, gingen ze onder het viaduct van de A12 door en toen rechtsaf de Mauritiuslaan op. Vervolgens zijn ze de A12 richting Arnhem opgereden.
GETUIGEN?
Heeft u op dinsdagavond 10 maart tussen 21.30 uur en 22.00 uur iets opvallends gezien bij tankstation De Haan aan de Beneluxlaan? Heeft u iets van de ruzie gezien op de Zeehaenkade? Dan wil de politie u graag spreken. Ook hoort de politie graag meer over de vluchtroute van de daders over de A12.
TIPS?
Met tips kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 - 6070 of bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000, dan wordt uw naam niet genoteerd.
Uitzending 11 april 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.