Gewiekste zakkenroller pint duizenden euro's

© Politie Midden-Nederland
MAARSSEN - Vrijdag de 13e in december was een echte pechdag voor een vrouw van in de 70 uit Maarssen. Als de boodschappen doet, kijkt iemand haar pincode af en steelt haar bankpas. Een dag eerder paste hij dezelfde truc toe bij een bejaarde vrouw in het Noord-Hollandse Oostzaan.

OOSTZAAN

Het slachtoffer, een vrouw van 80, heeft op donderdag 12 januari geld gepind bij Albert Heijn. Ze stopt haar portomonnee in haar tas die aan haar rollator hangt en gaat richting huis. Op een onbewaakt moment is het de dief gelukt de portemonnee uit haar tas te stelen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij bijna 1200 euro van haar rekening pint.

MAARSSEN

Een dag later, op vrijdag 13 januari doet een oudere dame boodschappen bij Albert Heijn aan de Dr. Plesmanlaan in Maarssen. Voordat ze de winkel ingaat, pint ze geld bij de ING-automaat in de winkel.

AFKIJKEN

Ze heeft niet door, dat tijdens het pinnen een man achter haar staat, die nauwlettend bekijkt welke code ze intoets. Als ze de winkel uitloopt, volgt hij haar.
Op beelden is te zien hoe de man de pincode afkijkt
Op beelden is te zien hoe de man de pincode afkijkt © Politie Midden-Nederland

PLATTEGROND

De vrouw laadt haar boodschappen in de auto en stapt in. Net voordat ze wegrijdt, komt de man naar haar toe. Hij opent het portier aan de bijrijderskant en vraagt haar om de weg naar het 'hospital'. Hij legt een plattegrond op de bijrijdersstoel en buigt de auto in. Waarschijnlijk weet hij dan de portemonnee van de vrouw uit haar tas te halen.

PINNEN

Diezelfde dag nog pint hij in Maarssen en Culemborg bijna 1200 euro van haar rekening.
De man staat goed op beeld als hij pint met de gestolen bankpas
De man staat goed op beeld als hij pint met de gestolen bankpas © Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENT

- blanke huidskleur
- 60 jaar
- Oost-Europese afkomst
- 1.70m
- dun snorretje en sikje
- bril met donker montuur en rechthoekige glazen
- blauwe rugzak met bruin logo
- sprak geen Nederlands, maar zeer gebrekkig Engels

TIPS

Weet u wie deze man is of heeft u hem ergens gezien? De politie kan uw tip goed gebruiken. Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.
Uitzending 25 april & 6 juni 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.