Verdachte aangehouden in 7-jaar oude overval Montfoort

© RTV Utrecht
MONTFOORT - Woensdag 6 mei heeft de politie een man van 28 uit Lopik aangehouden voor de overval op juwelier Lydia Mosterd aan de Hofstraat in Montfoort, mei 2013. Twee handlangers worden nog gezocht.

Geweld

Dinsdagochtend 14 maart 2013 is de juwelier in de winkel alleen met een klant. Zijn vrouw is even de deur uit. Er komt een man binnen met een zonnebril en een pet met flappen waardoor zijn gezicht vrijwel niet te zien is. De juwelier heeft er geen goed gevoel bij en probeert de man de winkel uit te werken. Dan krijgt de juwelier ineens een klap met een vuurwapen op z'n achterhoofd en zakt naar de grond.
De schade was groot.
De schade was groot. © Politie Midden-Nederland

Handlangers

Er komen nog twee mannen de zaak binnen die de juwelier vasthouden, zodat de overvaller hem nog een paar keer hard in het gezicht kan slaan. De juwelier raakt bewusteloos. De twee handlangers gaan ervandoor en de overvaller slaat alle vitrines stuk en steelt voor 25.000 euro aan sieraden. Al die tijd zit de klant ineengedoken achter de balie en ziet alles gebeuren.
De juwelier raakte flink gewond.
De juwelier raakte flink gewond. © Politie Midden-Nederland

Gewond

De juwelier blijkt een schedelbasisfractuur en een verbrijzelde kaak te hebben. Hij heeft 3 maanden geleefd op sondevoeding. De zaak is al die tijd gesloten geweest.

Lopik

7 jaar lang leek de zaak niet te worden opgelost, totdat er eind 2019 nieuwe informatie binnenkwam. Woensdag 6 mei werd een man van 28 uit Lopik aangehouden als verdachte.

Handlangers

Maar wie waren de twee handlangers? Ze waren in 2013 rond de 20 jaar, dus nu zo eind 20 of begin 30 jaar. Het waren sportieve types, in het zwart gekleed. Het kan goed zijn dat zij, net als de aangehouden man, ook uit Lopik of omgeving komen.

Volkswagen

De politie weet dat de overvallers reden in een zwarte auto, waarschijnlijk een Volkswagen Golf of Polo. Op bewakingsbeeld is de auto te zien, vlak voor en vlak na de overval.
De vluchtauto.
De vluchtauto. © Politie Midden-Nederland

Tips

Heeft u informatie over de twee nog gezochte daders? Blijf daar dan niet langer mee rondlopen en deel het met de politie. Dat kan door te bellen met de tiplijn: 0800 - 6070, het kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 en voor een vertrouwelijk persoonlijk gesprek belt u met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.
Uitzending 9 mei & 11 juli 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.